Поділитись:

Англійська, французька та іспанська: які мови у світі вивчали найбільше у 2021 (фото)

Неділя, 12 грудня 2021, 07:42

Англійська, французька та іспанська мови виявились найпопулярнішими для вивчення у світі серед користувачів мовної платформи Duolingo.

Про це пише Суспільне.

Найпопулярнішою в Україні й світі залишається англійська – вона посідає перше місце в 120 країнах.

 

Другі за популярністю мови – французька, іспанська, німецька, англійська, японська, корейська, російська, турецька, китайська, португальська, італійська, данська, фінська, гуарані, хінді та норвезька. Друга за популярністю в Україні та ще у 13 країнах – німецька.

Німецька виявилась другою за популярністю в усіх країнах-сусідах України та у Туреччині, Балтійських країнах, країнах Кавказу.

 

Компанія зазначає, що «любов до азійських мов продовжує зростати» – це пояснюють популярністю корейських і японських розваг та кей-попу. Японська мова випередила італійську в усьому світі, ставши п’ятою за популярністю мовою для вивчення, а також мовою, вивчення якої найшвидше зростає в США та Великобританії.

Корейська мова посіла сьоме місце за популярністю в усьому світі, – нею масово зацікавлювались у Бразилії, Франції, Німеччині, Індії та Мексиці, вона займає друге місце в Японії. Китайська, яка була десятою за популярністю торік, обігнала російську та португальську, та опинилась на восьмому місці у світі.

Найактивнішими в вивченні мов були Чехія, Японія, Білорусь, Німеччина та Угорщина. У цих країнах виконали найбільше уроків з розрахунку на одного учня. Також додаток відзначив зростання активності у Чехії та Білорусі та незначне зниження активності у Німеччині та Угорщині у порівнянні з минулим роком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів