Поділитись:

У Луцьку заступники глав МЗС Польщі, Литви та України обговорюють питання безпеки

Субота, 11 грудня 2021, 18:21
У Луцьку заступники глав МЗС Польщі, Литви та України обговорюють питання безпеки

Сьогодні, 11 грудня в замку Любарта у Луцьку триває зустріч національних координаторів Люблінського трикутника на рівні заступників міністрів закордонних справ України, Польщі та Литви.

Про це повідомляє Суспільне.

Микола Точицький, Марцін Пшидач та Мантас Адомєнас мають обговорити безпекову ситуацію в регіоні, пов’язану із міграційною кризою на кордоні з Білоруссю та збільшенням російської військової присутності поблизу України і на тимчасово окупованих територіях нашої держави. Сторони скоординували подальшу співпрацю у рамках Люблінського трикутника.

Нині політики планують підписати План спільних дій з протидії дезінформації в країнах Люблінського трикутника на 2022-2023 рр.

О 18:00 відбудеться пресконференція, на якій повідомлять про результати зустрічі.

Довідково:
Люблінський трикутник – платформа для тристоронньої співпраці між Литовською Республікою, Республікою Польща та Україною, спрямована на поглиблення регіонального співробітництва у безпековій, економічній та соціально-гуманітарній сферах. Рішення про створення Люблінського трикутника було прийнято 28 липня 2020 міністрами закордонних справ України, Литви та Польщі Дмитром Кулебою, Лінасом Лінкявічюсом та Яцеком Чапутовичем, які підписали Декларацію про створення нового регіонального об’єднання. План спільних дій з протидії дезінформації країнами-учасницями Люблінського трикутника на 2022-2023 рр. передбачає підготовку регулярних спільних доповідей про виклики та загрози в інформаційній сфері, розробку механізму спільного реагування на російські дестабілізаційні кампанії, обмін досвідом та посилення інституційних спроможностей з протидії гібридним загрозам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024