Поділитись:

Коли і як засяє головна ялинка Луцька

П'ятниця, 10 грудня 2021, 14:40

 

Традиційно 19 грудня у Луцьку відбудеться відкриття та засвічення новорічної ялинки на Театральному майдані. Цього року ялинкове тріо засвітять яскравими золотими вогнями.

Про це розповіла директорка департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів, – повідомляє ІА ВолиньPost.

19 грудня у Луцьку влаштують урочисте відкриття новорічної ялинки на Театральному майдані. 

Зі слів посадовиці, це буде театралізоване дійство із костюмованими персонажами, зокрема Святим Миколаєм, виступами творчих колективів та подарунками для дітей. 

Саме дійство засвічення ялинки почнеться о 17:00 год.

Проте, зазначила Тетяна Гнатів, наразі є труднощі з оформленням новорічних ялинок через їх хворобливий стан. Тому у департаменті культури Луцькради міркують над новою концепцією на наступні роки.

Цього ж дня, 19 грудня, на вулицях та площах Луцька засвітять святкову ілюмінацію. Зокрема, стартує проєкт «Вулиця різдвяних янголів», у рамках якого на вулиці Лесі Українки розмістять та підсвітять янголів ручної роботи, творчі гурти будуть співати колядки, костюмовані янголи вітатимуть перехожих зі святами.

Крім того, на вулиці Лесі Українки будуть організовувати багато виступів та театралізованих заходів.

Також запланували заходи у приміщеннях. Очільниця департаменту культури Луцькради зауважила, що у випадку погіршення епідситуації, ці заходи будуть проводити у режимі онлайн.

«Ми робимо акцент на вуличних дійствах. Якщо ситуація із захворюваністю на коронавірус буде погіршуватись, то ті заходи, які ми запланували у приміщеннях, відбудуться у режимі онлайн», – розповіла Тетяна Гнатів.

Нагадаємо: святкування новорічно-різдвяних свят обійдеться Луцькій громаді у 700 тисяч гривень. Як повідомлялося раніше, кардинальних змін у прикрашанні міста до новорічно-різдвяних свят цьогоріч не буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів