Поділитись:

Біля «Юванту» шлагбаум зрізали, але гроші за паркування беруть: чому це так (фото, відео)

Автор: Міла Роспопа |
П'ятниця, 10 грудня 2021, 15:53
Біля «Юванту» шлагбаум зрізали, але гроші за паркування беруть: чому це так (фото, відео)

Біля торгового центру «Ювант», що на Карпенка-Карого у Луцьку, знову працюють паркувальники. Попри те, що муніципали зрізали шлагбаум, двоє чоловіків видають талончики автомобілям, які заїжджають на парковку, а потім беруть гроші з тих, хто звідси виїжджає. На столі біля них – актуальний прайс: перша година паркування – 12 гривень, кожна наступна – також по 12 гривень, а проїзд через територію – 50 гривень. 

Біля «Юванту» шлагбаум зрізали, але гроші за паркування беруть: чому це так (фото, відео) 

На запитання журналістів сайту новин Луцька «Конкурент», чому попри зрізаний шлагбаум тут досі беруть гроші за паркування, працівники кажуть, у них є законний договір, дійсний до червня 2022 року. Про це говорить і директор приватної фірми «Скорпіон-сервіс», яка збирає гроші за паркування тут, Віктор Мохнюк. Він каже, що претензії муніципалів були не до платної парковки, а саме до конструкції шлагбаума. 

«Наш договір діє до 25 червня 2022 року. Його ніхто не відміняв. Не знаю, звідки в інтернеті гуляють ці думки. Муніципали ж вважають, що на встановлення цього шлагбауму ми мали би отримати паспорт прив'язки.  Це, по-простому, дозвіл на встановлення шлагбауму. Муніципали вважають, що в мене того дозволу нема, а я кажу, що є проект парковки 2001 року, затверджений рішенням виконавчого комітету міської ради. І на цьому проекті є шлагбаум і є та «будка». Але зараз, коли муніципали приїжджають вночі, крутять руки охоронцям і вважають себе ледь не силовою структурою, мені лишається один шлях – відстоювати свою позицію у суді. Цивілізованим шляхом, а не протистоянням, як було на Старому ринку», – говорить підприємець.

Найголовніше, на чому наголошує Віктор Мохнюк, що платна парковка тут все ще працює, навіть якщо обмежувальну конструкцію знесли. Адже договір на оренду землі, відповідно до якого з людей беруть гроші за паркування, діє до 25 червня 2022 року.  

Біля «Юванту» шлагбаум зрізали, але гроші за паркування беруть: чому це так (фото, відео) 

Біля «Юванту» шлагбаум зрізали, але гроші за паркування беруть: чому це так (фото, відео) 

Натомість очільник міста Ігор Поліщук у коментарі журналістам телеканалу «Конкурент TV» заявив, що шлагбаум і будка стояли поза орендованою територією, а причиною демонтажу стали скарги підприємців «Юванту», з яких вимагали гроші за відвантаження товару. 

«Частина цієї земельної ділянки, яка знаходиться на парковці «Юванту», знаходиться в оренді, і оренда закінчується наступного року. Частина не знаходиться в оренді. І тому оператор цієї парковки тривалий час частину коштів брав просто незаконно. Під час одного з останніх прийомів до мене звернулися підприємці, які торгують в цьому торговому центрі «Ювант», зі скаргою на те, що для того, аби заїхати і розвантажити товар, з них беруть гроші. Така ситуація є неприпустимою. На даній парковці є частина території, яка належить місту. Підприємці мають право проїхати, відвантажити свій товар і виїхати. Ніхто не має права брати з них за це кошти. Більше того, і будка, і шлагбауми були не на орендованій території, а на території, яка належить місту. Були встановлені без жодних дозвільних документів», – сказав Ігор Поліщук. 

Біля «Юванту» шлагбаум зрізали, але гроші за паркування беруть: чому це так (фото, відео) 

У департаменті муніципальної варти у свою чергу говорять, що шлагбауми і будка стояли саме на межі орендованої ділянки і комунальної землі. А причинами для демонтажу стало те, що обмежувачі руху перешкоджали проїзду на комунальну територію та були встановлені без дозволу. 

«Шлагбаум і тимчасова споруда, які стояли на в'їзді, були встановлені без погодження міської ради і без жодних дозвільних документів, а дозволи повинні були бути. До того ж, ці шлагбауми використовувалися для того, щоб обмежувати проїзд автомобілів саме по земельній ділянці, яка знаходиться у комунальній власності. І в нас є достатньо доказів, проводилася фотофіксація того, що шлагбауми були опущені, натягнуті цепи, і проїхати там дійсно було неможливо», – зазначив заступник директорки департаменту муніципальної варти Луцькради Роман Кулик

За його словами, проблема полягає ще і в тому, що дорожня розмітка і паркомісця на цій стоянці нанесені і на тій ділянці, яка перебуває в оренді, і на тій, яка не є в оренді. 

«Автомобілі, які паркуються на комунальній земельній ділянці, згідно з нанесеною розміткою ... – я вважаю, неправильно, що з них беруть гроші. Тому що автомобілі стоять, по суті, не на їхній території. А те, що вони беруть кошти з автомобілів, які, по суті, транзитом проїжджають, тут складно сказати, але на мою думку, це теж не зовсім правильно. Кошти вони повинні брати за стоянку.  Якби була належним чином нанесена дорожна розмітка, автомобілі би так не їздили. Але оскільки розмітка нанесена неналежно, і на комунальній території паркуються автомобілі, люди, які хочуть просто проїхати, цього не можуть зробити. Площа орендованої території становить 1140 квадратних метрів, але якщо дивитися на всю територію, де паркуються автомобілі, близько 25% цієї території складає земля, що знаходиться в комунальній власності», – зазначив Роман Кулик.

Крім демонтажу шлагбауму і будки, місто не вживало жодних інших заходів стосовно цієї проблеми. Тому підприємець продовжує збирати гроші за паркування і проїзд ділянкою, як збирав до того. Тільки вже без обмежувальної споруди. А також готує позов до суду, аби остаточно з'ясувати стосунки з містом. 

Нагадаємо, схожа ситуація трапилася в липні минулого року, коли між двома луцькими ОСББ встановили ланцюг, який перешкоджав паркуванню.Тоді представники департаменту муніципальної варти не поспішали зрізати ланцюг, поки в ситуації не розібралася адміністративна комісія Луцькради. Ланцюг, про який ішла мова, досі обмежує доступ до комунальної земельної ділянки. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 квітня 2024
08 квітня 2024
30 березня 2024
18 березня 2024
16 березня 2024
08:41
02 березня 2024
26 лютого 2024
24 лютого 2024
18 лютого 2024
17 лютого 2024