Поділитись:

Порушення є: у Луцьку відбувся рейд закладами щодо дотримання карантинних вимог (відео)

Четвер, 09 грудня 2021, 20:13
Порушення є: у Луцьку відбувся рейд закладами щодо дотримання карантинних вимог (відео)

У Луцьку провели перевірку закладів громадського харчування та непродовольчих магазинів.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «КонкурентTV».

Рейд відбувся 9 грудня, на території вулиці Кравчука. Цього дня перевіряли заклади на дотримання карантинних вимог. Про те, що буде інспекція працівників не попереджали, так як вона не планова. 

Перевірили два заклади громадського харчування та один магазин непродовольчих товарів. За результатами перевірки усі працівники та відвідувачі мали при собі зелений ковід сертифікат або ж довідку про те, що нещодавно перехворіли на Ковід-19. Та ось деякі порушення дотримання карантинних вимог таки зафіксували. 

Поки ця перевірка була рекомендаційного характеру. Утім, якщо ці порушення не усунуть – тоді вже штрафуватимуть. 

«Сьогодні здійснювались перевірки закладів громадського харчування та непродовольчі магазини. В закладах громадського харчування були надані рекомендації, суб'єкти господарювання на зауваження реагують нормально, якісь недоліки усувають. були в непродовольчих магазинах, також суб'єкти господарювання діють адекватно за порушення карантинних вимог накладаємо штраф від 102 до 452 гривень», – розповідає Роман Писик, провідний фахівець відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства.

Щодо наявності ковід сертифікату – то їх, перевіряє поліція.

«Сьогодні було здійснено перевірку карантинних заходів, ці заходи проводяться на постійній основі працівниками поліції. Сьогодні було наголошено на виявлення та акценти підроблених сертифікатів. При виявленні ми здійснюємо їх перевірку на планшетах, є спеціальна програма яка перевіряє  QR-код при виявленні виявляємо слідчо-оперативну групу та діємо згідно чинного законодавства», – каже Віталій Хилимончук, заступник начальника відділу превенції Луцького РУП.

Штрафні санкції за такі порушення сягають до 17 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів