Поділитись:

Найважливіші правки до бюджету-2017

П'ятниця, 21 жовтня 2016, 15:41
Найважливіші правки до бюджету-2017

Верховна Рада серйозно взялася за бюджет. Не встигли депутати 20 жовтня розглянути в першому читанні законопроект №5000 про бюджет на 2017 р., як під кінець дня вже було прийнято і постанову, яка прописує правки до нього.

Всього в бюджетний парламентський комітет подано рекордну кількість зауважень до головного кошторису країни – близько 1 тисячі. В постанові їх поки значно менше, – інформує UBR.ua.

Пропонуємо найбільш важливі правки, які Кабмін повинен внести в бюджетний законопроект до другого читання (на це уряду відвели два тижні).

  1. ДГС. Новий пункт про платне використання державних газорозподільних систем і прорахунок відповідних надходжень до дохідної частини бюджету.
  2. Надра. Пункт про детінізацію видобутку бурштину та прорахунок можливого збільшення податків від легалізації цього виду діяльності.
  3. Зв'язок. Нові правила видачі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом та впровадження зв'язку стандарту 4G, а також прорахунок збільшення бюджетних доходів від плати за такі ліцензії.
  4. Собі. Збільшення фінансування за бюджетними програмами "Законотворча діяльність Верховної Ради" (майже на 114 млн грн., з них на зарплатний фонд - 52,5 млн грн.), "Обслуговування та організаційної забезпечення діяльності ВР" (на 15, 2 млн грн., з них на зарплати – 12,5 млн грн), "Інформування про діяльність ВР через засоби масової інформації та фінансова підтримка газети" Голос України" і журналу "Віче "(на 10,3 млн грн).
  5. Силовикам. Додаткове фінансування за програмою "прокурорсько-слідча діяльність та підвищення кваліфікації кадрів прокуратури" (майже на 640 млн грн, з них зарплатний фонд – на 523,6 млн грн.). Спеціалізованої антикорупційної прокуратурі додадуть майже 14 млн грн (з них близько 11,5 млн – на зарплати).
  6. Нацбанк. Збільшення надходжень від НБУ на 4 млрд грн (до 45 млрд грн.).
  7. Культура. Плюс майже 8 млн грн на приведення в порядок пам'яток ЮНЕСКО, 10 млн грн на реставрацію Жовківського замку, 3,7 млн грн на нове приміщення для Львівської національної музичної академії ім. Лисенка.
  8. Освіта. Плюс 4,5 млн грн для Нацагенства з питань забезпечення якості вищої освіти, 90 млн грн вузам на підготовку фахівців, 1 млн грн на проведення олімпіад.
  9. Охорона здоров'я. Збільшення фінансування медицини: 60 млн грн на програму "Діагностика і лікування хвороб із застосуванням експериментальних та нових технологій", понад 65 млн грн на добудову "Прикарпатського центру репродукції людини", 45 млн грн на реконструкцію "Чернівецького перинатального центру".
  10. Регіони. Плюс 108 млн грн на добудову метрополітену в Дніпрі.
Надрукувати
мітки:
коментарів