Поділитись:

Замість ID-картки з чипом: на Волині жінка в суді домоглася видачі паспорта-книжечки

Четвер, 09 грудня 2021, 15:10
Замість ID-картки з чипом: на Волині жінка в суді домоглася видачі паспорта-книжечки

Волинський окружний адміністративний суд зобов'язав Державну міграційну службу видати 16-річному юнаку паспорт у вигляді книжечки.

Про це пише ZAXID.NET.

Цього року матір 16-річного хлопця завернулась з заявою у ДМС, аби її сину видали паспорт у формі книжечки. Приймати паспорт нового зразка жінка та її син не захотіли, адже він містить в собі чип з персональними даними, а від їхньої обробки вони вирішили відмовитись.

Але жінці відмовили, мотивувавши це тим, що наразі всім громадянам видають ID-картки, а книжечки лише у випадку, якщо є рішення суду.

Жінка подала позов до суду з вимогою визнати відмову протиправною.

«Позивач вважає, що відповідач, відмовляючи її сину в оформленні паспорта у формі книжечки, грубо та безпідставно порушує його законні права та інтереси, оскільки ID-картка містить в собі безконтактний електронний носій із персональними даними, від обробки яких він відмовляється», – йдеться у матеріалах справи.

Суд послалась на висновки Великої Палати Верховного Суду, зроблені щодо подібної справи. У вересні 2018 року судді зобов'язали органи ДМС видавати паспорти-книжечки громадянам, які відмовляються від ID-карток через релігійні переконання.

Відтак суддя зобов'язала Ратнівський відділ управління ДМС у Волинській області видати юнаку паспорт-книжечку. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів