Поділитись:

На Волині контрабандиста оштрафували за незаконний політ на мотодельтаплані в Польщу

Четвер, 09 грудня 2021, 14:04
На Волині контрабандиста оштрафували за незаконний політ на мотодельтаплані в Польщу

Фото ілюстративне

На Волині чоловіка, який на мотодельтаплані переправляв до Польщі контрабанду, оштрафували за порушення правил міжнародних польотів.

Про це інформує Zaxid.net.

Як йдеться у вироку Шацького районного суду від 6 грудня, інцидент стався 20 грудня 2020 року вночі, неподалік села Глухи Ковельського району. Тоді спільник обвинуваченого Сергія Г. передав йому мотодельтаплан для перевезення сигарет на територію Польщі.

Чоловік вилетів на мотодельтаплані близько 23:30, невдовзі він перетнув кордон з Польщею. Втім, на відстані кілометра від українсько-польського кордону він не впорався з керуванням і впав. Сергія Г. затримали співробітники Надбужанського відділу прикордонної служби Польщі. Згодом, 24 грудня, чоловіка переправили на території України.

Чоловік уклав угоду про визнання винуватості, яку затвердив суд. Суддя Сергій Матвійчук визнав його винним у порушенні ст. 334 ККУ (порушення правил міжнародних польотів), оскільки чоловік не мав дозволів на політ від Державіаслужби. Йому призначили 3 400 грн штрафу. Оскаржити вирок можна в апеляційному суді протягом 30 днів.

Додамо, що в постанові Любомльського районного суду від 19 лютого йдеться про те, що чоловік намагався перевезти 8 тисяч пачок сигарет марки «Мінськ». Тоді суд призначив йому 3 400 грн штрафу, але за статтею 204-1 КУпАП про незаконний перетин кордону.

Нагадаємо, днями правоохоронці блокували канал незаконного переміщення через митний пост «Ягодин» спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів