У Луцьку на дотримання протиепідемічних обмежень перевірили 18 популярних закладів (фото)

Понеділок, 06 грудня 2021, 17:27

Через те, що Волинська область досі перебуває в «червоній» зоні, представники відповідних робочих груп перевіряють наявність документів, які дозволяють провадити торгівельну діяльність, у майже 20 закладах торгівлі та громадського харчування Луцька. 

Про це йдеться на сайті Волинської облдержадміністрації.

Таким чином, на наявність «зелених» COVID-сертифікатів перевірили низку кафе та ресторанів, а саме: кафе «Idealist Coffee», «Пятниця», «Happy bacery», «Скіф», піцерії «Дядя Pizza», ресторанах «Oldskul» та «Пузата хата», таверні «Старий Лис», ресторації «ХлібСіль», пекарні «Кетілі пурі» та лаунж-барі «Абу дабі».

Крім закладів харчування, представники контролюючих органів, що входять до складу робочих груп, побували у банно-оздоровчому комплексі «Бар & Баня», барі-мотелі «Вояж», готелі «MOJO» та  «MOJO» фітнес, магазині іграшок «Smart.bee», а також відвідали ЦУМ та магазини одягу «Шара» і «KARAZ».

Як зауважив заступник начальника управління економічного розвитку та торгівлі облдержадміністрації Андрій Ткачук, суб’єкти господарювання вже адаптувалися до роботи в умовах карантину та майже усі дотримуються протиепідемічних обмежувальних заходів, встановлених на час карантину. Відтак, жодного порушення, пов’язаного з відсутністю «зеленого» COVID-сертифіката або негативного тесту на коронавірусну хворобу, не зафіксовано.

Однак, в окремих закладах є певні недопрацювання та порушення протиепідемічних вимог, визначені Постановами головного санітарного лікаря України від 09.05.2020 №17 та від 06.10.2021 № 13, що регулюють діяльність закладів громадського харчування і торгівлі протягом усього періоду адаптивного карантину, незалежно від встановленого рівня епіднебезпеки.

Зокрема, як показали результати перевірки робочими групами у складі Нацполіції, Держпродспоживслужби, облдержадміністрації та ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», не в усіх з перевірених закладів належним чином ведуться журнали термоскринінгу працівників та вологого прибирання поверхонь з дезінфікуючими засобами, неоновлене маркування або ж відсутнє одноразове меню тощо.

Зазначені порушення зафіксовані у таверні «Старий Лис», банно-оздоровчому комплексі «Бар & Баня», кафе «Пятниця», барі-мотелі «Вояж».  Працівникам та власникам цих закладів надані відповідні рекомендації. Також, представники робочих груп поспілкувалися з керівництвом «ЦУМу Луцьк», адже не в усіх магазинах, які орендують приміщення для провадження своєї торгівельної діяльності у ЦУМі, були наявні відповідні інформаційні матеріали про роботу у «червоній» зоні, а окремі відвідувачі були без масок.

Зазначається, що працівники Нацполіції склали постанову за відсутність маски у працівника піцерії «Дядя Pizza».

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: