Поділитись:

У Луцьку на дотримання протиепідемічних обмежень перевірили 18 популярних закладів (фото)

Понеділок, 06 грудня 2021, 17:27
У Луцьку на дотримання протиепідемічних обмежень перевірили 18 популярних закладів (фото)

Через те, що Волинська область досі перебуває в «червоній» зоні, представники відповідних робочих груп перевіряють наявність документів, які дозволяють провадити торгівельну діяльність, у майже 20 закладах торгівлі та громадського харчування Луцька. 

Про це йдеться на сайті Волинської облдержадміністрації.

Таким чином, на наявність «зелених» COVID-сертифікатів перевірили низку кафе та ресторанів, а саме: кафе «Idealist Coffee», «Пятниця», «Happy bacery», «Скіф», піцерії «Дядя Pizza», ресторанах «Oldskul» та «Пузата хата», таверні «Старий Лис», ресторації «ХлібСіль», пекарні «Кетілі пурі» та лаунж-барі «Абу дабі».

Крім закладів харчування, представники контролюючих органів, що входять до складу робочих груп, побували у банно-оздоровчому комплексі «Бар & Баня», барі-мотелі «Вояж», готелі «MOJO» та  «MOJO» фітнес, магазині іграшок «Smart.bee», а також відвідали ЦУМ та магазини одягу «Шара» і «KARAZ».

Як зауважив заступник начальника управління економічного розвитку та торгівлі облдержадміністрації Андрій Ткачук, суб’єкти господарювання вже адаптувалися до роботи в умовах карантину та майже усі дотримуються протиепідемічних обмежувальних заходів, встановлених на час карантину. Відтак, жодного порушення, пов’язаного з відсутністю «зеленого» COVID-сертифіката або негативного тесту на коронавірусну хворобу, не зафіксовано.

Однак, в окремих закладах є певні недопрацювання та порушення протиепідемічних вимог, визначені Постановами головного санітарного лікаря України від 09.05.2020 №17 та від 06.10.2021 № 13, що регулюють діяльність закладів громадського харчування і торгівлі протягом усього періоду адаптивного карантину, незалежно від встановленого рівня епіднебезпеки.

Зокрема, як показали результати перевірки робочими групами у складі Нацполіції, Держпродспоживслужби, облдержадміністрації та ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», не в усіх з перевірених закладів належним чином ведуться журнали термоскринінгу працівників та вологого прибирання поверхонь з дезінфікуючими засобами, неоновлене маркування або ж відсутнє одноразове меню тощо.

Зазначені порушення зафіксовані у таверні «Старий Лис», банно-оздоровчому комплексі «Бар & Баня», кафе «Пятниця», барі-мотелі «Вояж».  Працівникам та власникам цих закладів надані відповідні рекомендації. Також, представники робочих груп поспілкувалися з керівництвом «ЦУМу Луцьк», адже не в усіх магазинах, які орендують приміщення для провадження своєї торгівельної діяльності у ЦУМі, були наявні відповідні інформаційні матеріали про роботу у «червоній» зоні, а окремі відвідувачі були без масок.

Зазначається, що працівники Нацполіції склали постанову за відсутність маски у працівника піцерії «Дядя Pizza».

У Луцьку на дотримання протиепідемічних обмежень перевірили 18 популярних закладів (фото)У Луцьку на дотримання протиепідемічних обмежень перевірили 18 популярних закладів (фото)У Луцьку на дотримання протиепідемічних обмежень перевірили 18 популярних закладів (фото)У Луцьку на дотримання протиепідемічних обмежень перевірили 18 популярних закладів (фото)У Луцьку на дотримання протиепідемічних обмежень перевірили 18 популярних закладів (фото)У Луцьку на дотримання протиепідемічних обмежень перевірили 18 популярних закладів (фото)У Луцьку на дотримання протиепідемічних обмежень перевірили 18 популярних закладів (фото)У Луцьку на дотримання протиепідемічних обмежень перевірили 18 популярних закладів (фото)У Луцьку на дотримання протиепідемічних обмежень перевірили 18 популярних закладів (фото)У Луцьку на дотримання протиепідемічних обмежень перевірили 18 популярних закладів (фото)У Луцьку на дотримання протиепідемічних обмежень перевірили 18 популярних закладів (фото)У Луцьку на дотримання протиепідемічних обмежень перевірили 18 популярних закладів (фото)У Луцьку на дотримання протиепідемічних обмежень перевірили 18 популярних закладів (фото)У Луцьку на дотримання протиепідемічних обмежень перевірили 18 популярних закладів (фото)У Луцьку на дотримання протиепідемічних обмежень перевірили 18 популярних закладів (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів