Поділитись:

🎄 Як і за скільки на Волині можна законно купити ялинку

Понеділок, 06 грудня 2021, 13:40

Цього року у державних лісогосподарських підприємствах Волинського ОУЛМГ запланували продати у святковий період 60 тис. деревець. Ще 2500 – у горщиках. Майже 15 тис. штук уже продано.

Про це повідомляє пресслужба Волинського ОУЛМГ.

«Вирубування святкових деревець не несе жодної шкоди природі. Тому що хвойні, призначення яких дарувати в домі свято, лісівники вирощують на спеціальних плантаціях. Таких у нашій області створено 225 гектарів. Заготівля новорічних деревець проводиться, залежно від заявок торговельних організацій та споживачів», – наголошують лісівники.

Зазначається, що купувати ялинки можна безпосередньо в державних лісгоспах. Це значно дешевше, ніж на ялинкових базарах. Окрім того, лісгоспи організовуватимуть роздрібну торгівлю ялинками на торгових точках, майданчиках, ярмарках і ринках обласних, районних центрів та інших населених пунктів. У тому числі – біля фірмових магазинів «Лісовичок».

Лісівники пишуть, що цього року мінімальна ціна святкового деревця становить 100 гривень. У горщику, залежно від породи та віку дерева, вартість стартує від 150 грн і може досягати понад 1000 гривень.

Продавати ялинки вже почали всі лісогосподарські підприємства області.

В управлінні нагадують: новорічне деревце, якщо воно легальне, має бути промарковане спеціальними уніфікованими засобами – самоклейними етикетками або пластмасовими бирками-стяжками. Ці засоби розриваються при спробі їх зняття і цим унеможливлюють повторне використання.

Наклейки та бирки містять відповідну інформацію:  індивідуальний номер та штрих-код, який заноситься у Систему електронного обліку деревини. За допомогою таких кодів можна перевірити походження ялинки.

Щоб зберегти хвойні від незаконного вирубування, Волинське ОУЛМГ зі свого боку щороку запроваджує додаткові заходи з охорони хвойних насаджень від незаконного вирубування в новорічний період.

Нагадаємо, сайт волинських новин «Конкурент» пояснював, де в Луцьку можна законно купити ялинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів