Поділитись:

У Польщі заявили про затримання російського судна з п’яним екіпажем

Понеділок, 06 грудня 2021, 06:41
У Польщі заявили про затримання російського судна з п’яним екіпажем

Польське Морське управління офіційно підтвердило затримання російського суховантажного судна у Гданській затоці Балтійського моря.

Відповідну заяву опублікували 5 грудня на сайті управління міста Гдиня.

У ніч із 3 на 4 грудня судно «Руслана», що йшло під російським прапором на шляху з Клайпеди до Північного порту Гданська, зійшло з фарватеру і перестало відповідати на виклики капітана порту. Прикордонники піднялися на борт корабля і перевірили на тверезість екіпаж: троє, включно із капітаном, були пʼяними.

Після цього суховантажне судно затримали, зараз воно стоїть на якорі. Про інцидент повідомили поліції, адже екіпаж створив загрозу для морського судноплавства – судно могло сісти на мілину.

Вперше про інцидент повідомив 4 грудня спеціалізований польський сайт «Морський портал». За його даними, російське суховантажне судно «Руслана» належить транспортній компанії з Санкт-Петербурга. У крові капітана судна виявили 1 проміле алкоголю, а у двох членів екіпажу – по 1,5.

Нагадаємо, що 21 листопада в Україну прибуло перше судно з вугіллям, яке раніше анонсував президент Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів