Поділитись:

На Волині затримали вінничанина з фальшивим ковід-документом

П'ятниця, 03 грудня 2021, 18:42

Фото ілюстративне

У пункті пропуску «Устилуг» затримали 33-річного жителя Вінниці з фальшивим міжнародним свідоцтво про вакцинацію.

Про це повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

У середу, 1 грудня, на пункті пропуску «Устилуг» чоловік надав прикордонникам підроблений документ – міжнародне свідоцтво про вакцинацію на своє ім’я. У такий спосіб він намагався уникнути обов’язку перебування на самоізоляції для запобігання поширенню COVID-19.

На місце події прибула слідчо-оперативна група Володимир-Волинського відділу поліції та зафіксувала обставини кримінального проступку.

З’ясувалося, що правопорушник – 33-річний житель Вінниці. До слова, у квітні цього року його вже притягували до адміністративної відповідальності за порушення правил безпеки дорожнього руху.

За цим фактом співробітники сектору дізнання Володимир-Волинського райвідділу поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Мова йде про використання завідомо підробленого документа.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Нагадаємо, у листопаді у пункті пропуску «Устилуг» 38-річна мешканка міста Острог Рівненської області також пред’явила фальшивий сертифікат про вакцинацію співробітникам Державної прикордонної служби.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів