Поділитись:

У Австрії хірургиня ампутувала чоловікові не ту ногу

П'ятниця, 03 грудня 2021, 03:26

1 грудня в австрійському місті Лінц 43-річну хірургиню оштрафували на 2700 євро, бо жінка ампутувала пацієнтові не ту ногу й помітила помилку лише через два дні.

Про це пише Суспільне, посилаючись на Kurier.

Операція відбулася в травні 2021 року в лікарні містечка Фрайштадт. У 82-річного чоловіка після неназваної хвороби погіршився стан ніг. Хірургиня, яка здійснювала операцію, помилково визначила, що потрібно ампутувати праву ногу замість лівої.

Помилку помітили лише через два дні, коли пацієнту робили перев’язки. Дружина прооперованого чоловіка, який згодом помер, подала на клініку до суду. Хірургині висунули звинувачення в серйозному недбальстві.

На суді жінка заявила, що причиною ампутації не тієї ноги чоловіка став «людський фактор». Коли хірургиню спитали, чому вона прооперувала не ту ногу, вона кілька разів відповіла: «Я просто не знаю».

Зрештою суд підтримав обвинувачення і призначив хірургині штраф у розмірі 2700 євро. Також обвинувачена мала б сплатити 5000 євро вдові прооперованого пацієнта, але вона померла ще до оголошення вироку.

Керівництво клініки своєю чергою запевнило, що «ретельно проаналізувало причини й обставини медичної помилки» та проговорило їх із персоналом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів