Поділитись:

«Омікрон» може мати до 30 мутацій»: на Волині говорили про новий штам коронавірусу

Четвер, 02 грудня 2021, 16:08
«Омікрон» може мати до 30 мутацій»: на Волині говорили про новий штам коронавірусу

Впродовж останніх трьох тижнів в Україні спостерігається спад захворюваності на COVID-19. Це може свідчити про те, що країна виходить з піку чергової хвилі захворювання.

Про це під час брифінгу у Волинській обласній державній адміністрації у четвер, 2 грудня, розповіла заступниця генерального директора Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб Лариса Дудковська.

Проте ризик відновлення зростання захворювання все-таки залишається високим. З її слів, факторами, які на це можуть вплинути, є мутації вірусу, повторні спалахи, які зараз фіксуються в Європі, а також те, що не минув сезонний період захворюваності на грип та ГРЗ.

«Усі зараз говорять про новий штам коронавірусу «Омікрон», який зафіксували в Південно-Африканській республіці та країнах, які з нею межують. Цей збудник може мати до 30 мутацій. Вірус зареєстрований також в Бельгії та Ізраїлі», – розповіла Лариса Дудковська

Також вона наголосила на симптомах, які характерні для нового штаму. Це – більш швидкий процес передачі й зараження, можливі важкі перебіги хвороби. Також цей збудник викликає у людей тривожність.

Нагадаємо, 1 грудня в стаціонарі інфекційного шпиталю Волинської обласної клінічної лікарні у Боголюбах вперше за декілька тижнів ніхто не помер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів