Поділитись:

Що таке фудкорт у «Промені» і що там їдять*

Середа, 01 грудня 2021, 18:15
Що таке фудкорт у «Промені» і що там їдять*

Що таке фудкорт? І що там їдять? Нині важко знайти людину, яка не відвідувала фудкорт. Але багато хто може і не здогадуватись, що був там.

Food court (фудкорт) – зона харчування, ресторанний дворик, місце для їжі, розміщуються в готелях, торгових центрах, аеропортах, на вокзалах, де гостям пропонують скуштувати їжу відразу кілька закладів харчування, але вони мають загальний зал для харчування.

В наші дні бажання людей не обмежуються стравами певної кухні. Багато хто поєднує непоєднуване, на перший погляд, наприклад, суші та картоплю фрі й склянку томатного соку. Найчастіше заклади спеціалізуються на приготуванні страв певної кухні, але ніяк не трьох або навіть чотирьох різних. Ось для цього і потрібен фудкорт.

В нашому місті є такий «ресторанний дворик». Він розташований у РЦ «Промінь» на четвертому поверсі й має назву Grand Central Food Terminal. Тут розташовано 7 різних мінікафе з різноманітними стравами.

Основною особливістю всіх фудкортів є те, що в одному приміщенні може бути розташовано кілька абсолютно різних закладів харчування. Такий заклад, по суті, являє собою кілька мінікафе, розташованих на одній території. Одні можуть пропонувати морозиво, інші – фастфуд, а треті – гарячі страви національної кухні різних народів світу.

В  Grand Central Food Terminal ви знайдете страви, характерні для ізраїльської, іракської, туніської, ліванської традицій – «Хумус і я», бургери, суші, woк, паста, брускети – Ring Cafe, панкейки, сніданки, торти та тістечка – Ring Coffee, деруни, бургери, пательні, лангустини гриль – Grill Pub, суші, піца –Sushi та Pizza Yummy, кава, кавові напої – The SpiceRoom, тайська кухня – Lemongrass.

На фудкорті заклади нагадують невеликі ресторанчики, де кожен знайде страву на свій смак. Тут дуже затишно. М'які дивани й зручні меблі створюють необхідний комфорт і допомагають розслабитися. В таких кафе можна приємно посидіти всією сім'єю або провести час з друзями. Крім того, тут можна відсвяткувати день народження, зробивши заздалегідь попереднє замовлення.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів