Поділитись:

Опираючись на «здогадки заявника»: у Луцьку патрульні склали протоколи без відповідних доказів (відео)

Вівторок, 30 листопада 2021, 17:09

У Луцькому міськрайонному суді 29 листопада відбулось судове засідання щодо вчинення адмінпорушення: йдеться про вчинення ДТП та втечу з місця автопригоди.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Автопригода трапилась у Луцьку 30 серпня. Як повідомив у суді заявник Руслан Галецький, доки його авто стояло припарковане у дворі, хтось його зачепив, подряпав та й втік. 

«Мій автомобіль вранці був припаркований за адресою Київський майдан, 7. Я повернувся і виявив, що в автомобілі пошкоджений задній бампер», – сказав чоловік.

Аби з'ясувати, як це трапилось, чоловік розпочав власне розслідування. Першим ділом спробував віднайти, які б камери відеоспостереження могли зафіксувати момент зіткнення. 

«Там є сервісний центр, який знаходиться за цією ж адресою, і там є камери. Звернувшись до них, запитав, чи вони не бачили, хто міг пошкодити автомобіль. В цей момент ніяких інших автомобілів там не було. В результаті цей директор сказав, що на відео було видно, що цього дня паркувався автомобіль Renault Kangoo жовтого кольору», – розповів Руслан Галецький.

Машину побачили, а от державний номерний знак на відео розгледіти не вдалося. Утім, як розповів в суді Руслан Галецький, йому номер повідомили сусіди. Тоді чоловіку вдалось вияснити, що власником авто, яке, як йому здалося, пошкодило автомобіль, є Тарас Власюк. Цю інформацію він і передав патрульним поліцейським.

Хоч аварія трапилась 30 серпня, протоколи склали лише 15 вересня. Й поліцейські, вочевидь, повіривши заявнику на слово, склали на водія «рено» одразу два адмінпротоколи. Але сам Тарас Власюк усі звинувачення навідріз відкидає. Каже: дійсно, того дня був на цьому місці, утім ніякого ДТП не вчиняв.   

«Так, я був того дня біля сервісного центру, де проживає потерпілий. Приїхавши на місце події, зайшла жінка в сервісний центр, занесла мобільний телефон. Їй сказали, що там вони не ремонтують, я був з дитиною, гуляли поряд. Вона вийшла, ми сіли в машину і поїхали, та й, все що було», – заявив обвинувачуваний і своєї провини не визнав.

Доповідала в суді і дружина Тараса Власюка, яка того дня була з ним разом в автомобілі. 

«Ми приїхали, припаркувалися. Чоловік з дитиною вийшли на площадку, а я в сервісний центр. Коли я до сервісного центру йшла, стояли чоловіки, колеса міняли, але ми їх не знаходили, ми їх і не знайшли б, я думаю», – сказала Віта Власюк.

Викликали до суду і патрульних, які того дня склали протоколи. Утім з'явився на засідання лиш один – Сергій Либик. Тоді саме він склав схему аварії. 

«Було здійснено виїзд на місце пригоди, відібрано пояснення в заявника і складено схему ДТП. Чому не було взято відео з сервісного центру? На момент виклику це вже була година восьма, сервісний центр вже не працював», – пояснив патрульний.

Журналісти телеканалу «Конкурент TV» звернулись за коментарем до управління патрульної поліції у Волинській області. Там розповіли, що склали протоколи, спираючись на пояснення заявника. А відео з камер відеоспостереження моменту зіткнення не захопили, лише зафіксували наявність в той день в районі аварії автомобіля «Рено кенгу» жовтого кольору. Інших доказів не було ніяких. 

В суді ж після з'ясування усіх письмових доказів та пояснень фігурантів справи, вже і сам заявник змінив свою думку. 

«Це моє внутрішнє переконання. Можливо я, як потерпілий, неправильно вказав, але мені була завдана шкода. Я особу не притягав до відповідальності... Можливо, я неправильно вказав, я перепрошую, можливо, я неправильно вказав», – сказав Руслан Галецький.

Відтак суддя постановив справу закрити. А тим часом Тарас Власюк вже задумується над тим, аби відшкодувати моральну шкоду за витрачений час та нерви через участь у справі, до якої не має відношення. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів