Поділитись:

На Волині силовики відпрацьовують два сценарії прориву мігрантів (фото, відео)

Вівторок, 30 листопада 2021, 14:25
На Волині силовики відпрацьовують два сценарії прориву мігрантів (фото, відео)

На Волині в ході масштабних навчань підрозділів системи Міністерства внутрішніх справ відпрацювали декілька сценаріїв на кордоні з Білоруссю.

Про це повідомили на сайті МВС України.

У середу, 30 листопада, на Волині відбуваються масштабні навчання підрозділів системи МВС у межах спеціальної прикордонної операції «Полісся».

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський сказав, що наразі подібні навчання проводяться у всіх п’яти областях, які межують з Республікою Білорусь.

«У ході навчань ми побачили, що всі підрозділи МВС – це справжній кулак, який може забезпечити внутрішню безпеку України. Декілька тижнів тому тут була зовсім інша картина. А вже сьогодні ми переконалися, що через 30-60 хвилин після того, як розвідка надасть інформацію про надходження мігрантів, наші підрозділи будуть на кордоні.

Послідовність подій буде така: отримання інформації від розвідувальних органів, спрямування сил та засобів на точки, де йде ймовірність перетину кордону мігрантами, першими на місці будуть прикордонники. Далі приєднуються сили Нацполіції та Нацгвардії, які абсолютно готові до того, щоб дати відсіч у разі незаконного перетину державного рубежу», – сказав очільник правоохоронного відомства.

Він повідомив, що сьогодні відпрацювали декілька сценаріїв.

Перший – масовий прорив мігрантів, коли наступ йде на пункти пропуску. Поліцейські продемонстрували спеціальні тактики із залученням скандинавського досвіду, коли правоохоронцям доводиться працювати із великим натовпом.

Другий – перетин кордону невеликими мобільними групами. Досвід Польщі продемонстрував, що спецслужби РБ намагаються перекинути від 5 до 20 осіб через кордон. Наразі працюють спостережні пункти, щоб встановлювати такі групи і на них реагувати.

На Волині силовики відпрацьовують два сценарії прориву мігрантів (фото, відео)На Волині силовики відпрацьовують два сценарії прориву мігрантів (фото, відео)На Волині силовики відпрацьовують два сценарії прориву мігрантів (фото, відео)На Волині силовики відпрацьовують два сценарії прориву мігрантів (фото, відео)На Волині силовики відпрацьовують два сценарії прориву мігрантів (фото, відео)На Волині силовики відпрацьовують два сценарії прориву мігрантів (фото, відео)

Нагадаємо, спільна спеціальна прикордонна операція «Полісся» на кордоні з Республікою Білорусь розпочалася 24 листопада. Вона координується Державною прикордонною службою України та проводиться спільно з силами Національної гвардії, Національної поліції, ЗСУ та іншими задіяними резервами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
18 квітня 2024
15 квітня 2024
11 квітня 2024
07 квітня 2024
04 квітня 2024
03 квітня 2024
02 квітня 2024
30 березня 2024