Поділитись:

Які незвичні ознаки має новий небезпечний штам Covid-19 «Омікрон» (відео)

Вівторок, 30 листопада 2021, 08:24
Які незвичні ознаки має новий небезпечний штам Covid-19 «Омікрон» (відео)

Медики з Південно-Африканської республіки назвали нетипові симптоми нового штаму коронавірусу. У людини підіймається температура, вона відчуває сильну втому.

Крім того, у більшості пацієнтів також зафіксовано прискорений пульс. Лікарі зазначають, що «Омікрон» насамперед поширюється серед молодих людей – це найбільш вразлива для штаму група населення. До лікарень потрапляють люди віком 20-30 років, 65% – невакциновані.

Про це повідомляє ТСН.

Нагадаємо, новий штам коронавірусу під кодом B.1.1.529 виявили в Південній Африці 11 листопада. Перші підтверджені випадки зараження датовано 24 листопада. Штам назвали грецькою літерою омікрон і вже встигли визнати його небезпеку на рівні Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Також у ВООЗ зазначають, що поки що залишається незрозумілим, чи призводить новий штам коронавірусу до важчого перебігу хвороби у порівнянні з іншими мутаціями інфекції.

«За попередніми даними, у Південній Африці спостерігається зростання кількості госпіталізацій, але це може бути пов’язано зі збільшенням загальної кількості інфікованих людей, а не із зараженням саме штамом «Омікрон», – припускають в організації.

Тим часом Європейський Союз хоче припинити авіасполучення з Південною Африкою, щоб протистояти поширенню нового варіанта COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів