Щойно вийшов, і знову в тюрму: на Волині судили серійного злодія

Понеділок, 29 листопада 2021, 17:30

Волинянин, який у квітні 2020 року вийшов із в'язниці, де відбував покарання за крадіжки й грабежі, знову постав перед судом за серію крадіжок. Перший злочин він вчинив вже через 6 місяців після повернення з в'язниці.

Відповідний вирок ухвалив Іваничівський районний суд Волинської області 23 листопада.

Як вбачається з вироку, 28 жовтня 2020 року він виламав двері у помешкання і виніс звідти плазмовий телевізор, вартістю майже 4 200 гривень. Пізніше в той же день він виніс з цієї ж квартири також іншу техніку: електричну піч, радіоприймач, фен та навіть ковдри й куртки. Загалом завдав потерпілим шкоди на суму майже 6 400 гривень.

Також 5 грудня 2020 року він отримав від знайомої її банківську картку та пін-код до неї. Скориставшись цим, чоловік зняв з рахунку 5 000 гривень без відома власниці картки. Після цього до чоловіка застосували запобіжний захід у вигляді адміністративного нагляду. Йому було заборонено виїжджати за межі адміністративного району. Втім, не дивлячись на це, влітку 2021 року обвинувачений поїхав у село Пульмо Шацького району.

Адміністративний арешт не запобіг подальшому вчиненню злочинів обвинуваченим. Так, 15 червня 2021 року, чоловік проліз через вікно у приміщення одного із готельно-розважальних комплексів у селі Литовеж Володимир-Волинського району, де пограбував бар. Звідти він виніс елітного алкоголю та інших напоїв на загальну суму майже на 6 800 гривень.

У суді обвинувачений визнав свою вину по кожному з епізодів на не оспорював фактичних обставин справи.

Суд визнав чоловіка винним та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком 3 роки та 1 місяць.  

Нагадаємо, що раніше поліцейські викрили жителя Любомля у двох крадіжках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: