Поділитись:

Чому дистанційна робота стає популярною?

Понеділок, 29 листопада 2021, 13:42
Чому дистанційна робота стає популярною?

Фриланс — це вид роботи, згідно з яким спеціаліст наймається для того чи іншого виду діяльності, але при цьому не приєднується до офіційного штату компанії. Людина, яка займається фрилансом на регулярній основі, називається фрилансером. Вона може надавати різні послуги. Це може бути робота з текстом, з дизайном, з перекладами, з програмуванням. З кожним днем ​​така дистанційна робота стає все більш популярною. Ви можете переконатися в цьому особисто, відвідавши OLX Робота.

Чому це може бути цікаво?

Якщо людина вирішує зайнятися фрилансом, то вона має два шляхи: зробити цей вид діяльності основним або ж займатися ним тільки для підробітку. І той і інший підхід мають свої плюси й мінуси.

Якщо людина сприймає фриланс тільки як підробіток, то це означає, що вона має основну роботу, яка приносить їй базовий дохід. Це дає відносну стабільність у житті. Однак якщо людина займається ще й фрилансом, то, швидше за все, у неї буде дуже мало вільного часу. 

Якщо ж людина вибрала фриланс основним джерелом своєї діяльності, то цей варіант має свої переваги. Серед них:

  • вільний графік;

  • повна свобода дій;

  • відсутність начальства та колективу, з яким не завжди просто налагодити стосунки. 

Мінусом можна назвати відсутність стабільності. Людина, що працює на постійній основі, має оклад, на який вона у будь-якому випадку може розрахувати. Фрилансер живе від замовлення до замовлення. Однак у тому криється і додаткова перевага — фрілансери можуть заробляти скільки завгодно, вони не мають стелі. Все безпосередньо залежить тільки від їхньої працездатності.

Як почати працювати дистанційно?

Стати фрилансером може кожен. Для цього необхідно тільки вибрати рід діяльності, в якому хотілося б розвиватися. Далі потрібно шукати замовників. Робити це можна за допомогою спеціалізованих сайтів, фриланс-бірж та тематичних груп у соціальних мережах. Величезних заробітків спочатку чекати не варто. Проте з часом, коли з'явиться досвід, можна вийти на пристойний й стабільний заробіток.

Надрукувати
мітки:
коментарів