Поділитись:

ДБР порушило справу через відео, на якому Бутусов стріляє з гаубиці

Неділя, 28 листопада 2021, 23:05
ДБР порушило справу через відео, на якому Бутусов стріляє з гаубиці

Державне бюро розслідувань у межах кримінального провадження порушило справу про законність дій головного редактора видання «Цензор.нет» Юрія Бутусова. Справа стосується оприлюдненого ним відео, на якому журналіст стріляє з «Гаубиці Д-20» зі словами: «по окупантах вогонь».

Про це повідомляє HB.

У пресслужбі ДБР повідомили, що 27 листопада 2021 року журналіст виклав відео, де він здійснює постріли з «Гаубиці Д-20» калібром 152 міліметрів.

«Він супроводжує свій постріл словами: «по окупантах вогонь». Пізніше Бутусов дописав, що відео було знято дуже давно, і з тренувань, але оприлюднення подібних матеріалів завдає шкоду інформаційній безпеці Української держави та дозволяє представникам держави-агресора посилювати тиск на Україну», – розповіли у Бюро.

Стосовно цього факту ДБР порушило кримінальну справу за статтею 414 КК України (Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами та предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення) та статтею 437 (Планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни) Кримінального кодексу України. У Бюро також мають намір перевірити усі обставини запису відео та можливі посадові порушення особами, «які допустили цивільного громадянина до відповідного озброєння». За попередніми висновками, подія відбулась за межами зони ООС.

«Але оприлюднення подібних матеріалів завдає шкоду інформаційній безпеці Української держави та дозволяє представникам держави-агресора посилювати тиск на Україну», – вважають у ДБР.

Журналіст відреагував на заяву ДБР, пов’язавши її зі своєю суперечкою з президентом України Володимиром Зеленським під час пресконференції 26 листопада.

Журналіст вважає, що кримінальна справа ДБР є помстою президента Володимира Зеленського «за свою ганебну пресконференцію», а також свідченням «російського впливу в Україні» та наявності «російської агентури в оточенні Зеленського».

Раніше Зеленський дорікнув Бутусову у тому, що він першим оприлюднив відео удару БПЛА Байрактар по позиціях російських бойовиків на Донбасі, через що голова держави, за його словами, тепер вимушений коментувати цю тему у розмовах зі світовими лідерами. Президент також заявив, що Бутусов працював на олігарха Ігоря Коломойського.

Розмова Володимира Зеленського с Юрієм Бутусовим завершилася їхньою емоційною суперечкою.

Нагадаємо, Юрій Бутусов розповів про перепалку з президентом

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
06 лютого 2024
18 січня 2024
17 січня 2024
05 січня 2024
13 грудня 2023
15:05
25 листопада 2023
14:33
15 листопада 2023
08 листопада 2023
03 листопада 2023