Поділитись:

В Австралії змусять соцмережі викривати кривдників у інтернеті

Понеділок, 29 листопада 2021, 06:29

У Австралії планують ухвалити закон, який зобов’яже соцмережі надавати інформацію про користувачів, що анонімно публікують наклепницькі або погрозливі коментарі.

Про це пише Hromadske.ua, посилаючись на The Guardian.

Згідно із законом, від компаній вимагатимуть збирати особисті дані поточних і нових користувачів, а також дозволять судам отримувати доступ до них для порушення справ про наклеп. Які саме дані вимагатимуть від соцмереж, поки невідомо, але видання припускає, що йдеться про номер телефону, адресу електронної пошти та контактне ім’я користувача.

Як зазначається, соцмережі мають розробити механізм подання скарг, завдяки якому австралійці зможуть вимагати видалення коментарів, які, на їх думку, ганьблять їх честь та є наклепницькими. Якщо ж публікацію не видалять, користувачі зможуть вимагати особисті дані автора допису. У разі, якщо й цей запит проігнорують, користувач зможе звернутися до суду та вимагати від компанії розкриття інформації про коментатора.

За даними видання, якщо факт моральної шкоди підтвердиться, то технологічні корпорації, такі як Twitter та Meta (Facebook), повинні будуть за рішенням суду розкривати особу автора посту та інших користувачів, відповідальних за публікацію, або самостійно виплачувати потерпілим компенсації.

Прем'єр-міністр країни Скотт Моррісон зазначив, що уряд підтримуватиме перші подібні справи, щоб створити прецедент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів