Поділитись:

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Неділя, 28 листопада 2021, 21:00
Головне у Луцьку: підсумки тижня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині тижня, що минає:

Про QR-коди

У Луцьку з 1 грудня невакциновані пасажири не зможуть користуватися міським транспортом. Раніше такі обмеження стосувалися лише міжміських та міжрегіональних маршрутів. Про це йшлося під час брифінгу у Волинській обласній державній адміністрації 24 листопада.

Як зазначила заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук, Уряд має намір з 1 грудня дозволити послабити обмеження для «червоної» зони в частині використання громадського транспорту. Зокрема, буде дозволено перевозити більшу кількість пасажирів, ніж кількість сидячих місць.

Разом з тим у міському громадському транспорті у пасажирів перевірятимуть наявність документів про вакцинацію.

Раніше такі перевірки здійснювалися виключно на міжміських та міжобласних маршрутах.

Про винищувач і «кукурудзник»

Пілот-порушник вилетів на знятому з експлуатації Ан-2 з території незареєстрованого злітно-посадкового майданчика «Косів». Він не погодив маршрут, що могло спровокувати як зіткнення з іншими літаками, так і нищення інфраструктури в результаті можливого падіння через несправність чи невміле управління.

Літак зафіксувала протиповітряна оборона України, коли той слідував у бік державного кордону на території Чернівецької області.

Оскільки інформація про цей політ в органах обслуговування повітряного руху була відсутня, літак не подавав обов’язкових сигналів розпізнавання, а екіпаж не виходив на зв’язок, цей інцидент класифікували як порушення державного повітряного простору.

Повітряне командування «Захід» Повітряних сил ЗСУ підняло у повітря винищувач МіГ-29 з аеродрому в Луцьку. Пілот винищувача виконав пошук, візуальне розпізнавання та примушування літака-порушника до посадки.

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Про інвестиції

ТОВ «Пластхім Україна», яке займається виробництвом полімерної плівки у Луцьку, у 2021 році залучило 100 мільйонів гривень у розбудову власного підприємства.

Комерційний директор «Пластхім Україна» Дмитро Пасічник зазначив, що основна частина інвестицій спрямована на будівництво нової лінії з виробництва БОПП-плівки.

«Станом на сьогодні ми виготовляємо 5 тисяч тонн на рік. Після завершення усіх робіт, встановлення нового обладнання потужність зросте до 12 тисяч тонн на рік. Це дозволить забезпечити плівкою європейської якості 50 % українського ринку», – розповів він.

Президент Волинської торгово-промислової палати Олександр Смолич відзначив великі масштаби нового виробництва. Він підкреслив, що нове виробництво дозволить створити близько 80 нових робочих місць. А найголовніше, що компанія повною мірою забезпечить українського виробника високоякісним пакувальним матеріалом.

Про здорожчання проїзду

У громадському транспорті Луцька знову здорожчає проїзд. Цього разу ціни піднімуть на проїзд у тролейбусі, розповів міський голова Ігор Поліщук

За його словами, підняття цін у маршрутках міста було неминучим, адже до цього штовхала економічна ситуація в країні. 

«Насправді іншого виходу не було: або підвищуємо вартість проїзду, або ж криза поглиблюється... 8 гривень сьогодні – це обґрунтована ціна за проїзд, яку підтверджують дані автоматизованої системи обліку пасажирів. Останнє підвищення у нас було два з половиною роки тому, за цей час зросли ціни на паливно-мастильні матеріали, запчастини, збільшилася мінімальна зарплата, а пасажиропотік значно зменшився з початком пандемії», – розповів, зокрема, мер.

Очільник міста нагадав, що вартість електроенергії зросла вдвічі, а тому і перевезення пасажирів електротранспортом обходиться сьогодні дорожче. Тому зростання ціни на проїзд неминуче. Щоправда, зростання буде значно нижче від економічно обґрунтованого рівня, бо, враховуючи нову ціну на електроенергію, економічно обґрунтована вартість проїзду в електротранспорті з одного пасажира має становити 12 гривень.

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів