Поділитись:

У Луцьку біля "Варшавського" ринку запрацювала нова парковка (фото)

Середа, 19 жовтня 2016, 15:20

Між торговими центрами Між торговими центрами "Ювант" та "Караван" у Луцьку запрацювала парковка на 25 місць

У Луцьку при дорозі між торговими центрами "Ювант" та "Караван", що на території "Варшавського" ринку, запрацювала платна парковка на 25 паркомісць.

Офіційно паркінг відкрили 19 жовтня. Представили нову автостоянку виконувач обов'язків директора КП "АвтоПаркСервіс" Олександр Мартинюк та заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко.

Парковка обладнана паркоматом, куди водії повинні сплачувати кошти. Мінімальний тариф – 6 гривень. За цю суму авто може стояти 1 годину. Обладнання після оплати водієм видає чек, який власники автомобілів повинні помістити на панелі приладів.

Інформація про те, як працює парковка, розміщена на спеціальному щиті та самому паркоматі. Крім того, певний період паркінг обслуговуватимуть інспектори, які також інформуватимуть водіїв. Наразі таких є троє.

Парковку обладнали паркоматом><span class=Парковку обладнали паркоматом

Він вартує орієнтовно 100 тисяч гривень><span class=Він вартує орієнтовно 100 тисяч гривень

На паркоматі розміщено інформацію, як правильно користуватися парковкою><span class=На паркоматі розміщено інформацію, як правильно користуватися парковкою

Правила паркування вивішені також на спеціальному щиті><span class=Правила паркування вивішені також на спеціальному щиті

Парковку відділено від дороги синьою розміткою><span class=Парковку відділено від дороги синьою розміткою

У перспективі, каже керівник підприємства, коли лучани зрозуміють, як працює паркінг, інспектори будуть непотрібні. У Львові, наприклад, людей привчали близько 4 місяців.

Якщо час паркування вийшов, водієві дають 10 хвилин, за які той має покинути паркомісце, або сплатити за новий час.

Коли ж водій не виконує умов паркування, або взагалі відмовляється платити – йому загрожує адміністративна відповідальність і штраф у розмірі від 136 до 340 гривень.

Щодо пільгового паркування, зауважує Олександр Мартинюк, воно передбачене лише для інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату.

Графік роботи нової парковки – з 7 до 17 години, хоча зі слів керівника, думають над тим, щоб перевести її у цілодобовий режим.

На парковці зараз працює троє контролерів><span class=На парковці зараз працює троє контролерів

Хоча з часом, сподівається керівник, достатньо буде лише паркомату><span class=Хоча з часом, сподівається керівник, достатньо буде лише паркомату

Попередження для водіїв, які не виконують умов паркування><span class=Попередження для водіїв, які не виконують умов паркування

Директор КП Директор КП "АвтоПаркСервіс" Олександр Мартинюк

На запитання, чи достатньо буде 25 паркомісць, заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко зауважив, що крім цієї парковки є ще приватна у ТЦ "Ювант" та біля залізниці. Такої кількості паркомісць повинно вистачити, переконаний заступник мера.

До слова, орієнтовна вартість паркомату – 100 тисяч гривень. Його, каже Олександр Мартинюк, взяли у розстрочку на виплату. За підрахунками, витрачені кошти повинні окупитися за 2 роки.

Сергій Григоренко наголошує: облаштування таких парковок – європейський досвід.

"Це перша комунальна парковка в Луцьку. Будуть люди, які доглядатимуть за нею. Це європейський досвід і сьогодні ми його почали впроваджувати", – резюмував заступник мера.

Лучани по-різному сприйняли таке нововведення. Багато хто не заперечує проти цього. Інші навіть вважають нові платні парковки корисними.

Хоча є й противники: як розповів керівник "АвтоПаркСервісу", один водій навіть погрожував гранатою підірвати паркувальника. Довелося викликати правоохоронців.

За час представлення парковки чимало водіїв скористалися паркоматом><span class=За час представлення парковки чимало водіїв скористалися паркоматом

Заступник міського голови Сергій Григоренко також припаркувався на новій парковці><span class=Заступник міського голови Сергій Григоренко також припаркувався на новій парковці

Хтось кладе чеки на панелі приладів><span class=Хтось кладе чеки на панелі приладів

Інші чіпляють до склоочисників><span class=Інші чіпляють до склоочисників

Надрукувати
мітки:
коментарів