Поділитись:

Найрозумніша у світі душова лійка, яка допоможе зменшити витрати води (фото)

Понеділок, 29 листопада 2021, 05:38
Найрозумніша у світі душова лійка, яка допоможе зменшити витрати води (фото)

Якщо у вашій голові коли-небудь виникало питання, що душовій лійці не завадило б мати з’єднання з Bluetooth, додатковий напір, систему розпилення та під’єднання цих модних штук до телефонного додатка, тоді можна вважати, що ви виграли джекпот. Адже саме на розробку Hai, щоб задовольнити усі забаганки покупців, було витрачено 6 мільйонів доларів.

Про це пише сайт волинських новин Конкурент з посиланням на Technology.org.

Якщо у двох словах, то душова лійка Hai – є своєрідним планом дій для збереження природи. Її засновники стверджують, що щоденний душ є однією із найбільших витрат води, і зараз більшість людей виступають за збереження навколишнього середовища, тому витратити доволі великі кошти (250 доларів) не є вже такою великою проблемою заради довкілля та свідомої витрати природних ресурсів. Hai розроблена так, щоб її можна було легко встановлювати та знімати, зокрема це буде знахідкою для жителів квартир, які не мають змоги відвідати спа-центр, ще однією перевагою є те, що лійку можна встановити й у гостях, щоб комфортно прийняти душ.

Найрозумніша у світі душова лійка, яка допоможе зменшити витрати води (фото) 

«У свої 20, я щороку переїжджала на нову квартиру і душ був одним із головних критеріїв вибору. Я доволі висока і тому маленька ванна кімната не для мене», – згадує Лія Стігайл, співзасновниця і генеральна директорка Hai. «Я мама двох маленьких дітей, і час, який я щодня виділяю для водних процедур, має вирішальне значення для мого самопочуття. Працюючи із величезною кількістю людей, я зрозуміла, що ритуал прийняття душу надзвичайно важливий не тільки для очищення тіла, а й душі. Мені дуже приємно брати участь у створенні такої кампанії, яка піклується про комфорт людей та збереження природи».

Однією із найбільших витрат води у ванній кімнаті є те, що ви не замислюєтесь скільки рідини використовуєте коли набираєте повну ванну кип’ятку та залишаєте остигати. Цю воду можна було б використати для інших цілей. Щоб це попередити, було розроблено невелику гідроенергетичну турбіну Bluetooth, яка виконує кілька справ. Перш за все вона оснащена світлодіодним підсвіченням, яке сповіщатиме вас, коли вода тепла і можна зайти всередину. Окрім того, надішле вам сповіщення на телефон, якщо ви забули про повну ванну води. По-друге, є можливість встановлення кількості галонів води, яку ви хочете використовувати під час душу. Зазвичай вона не переважає 20. Яскрава стрічка повідомить вас про цей ліміт, спонукаючи завершити купання.

Пристрій дозволяє відстежувати споживання води та усвідомити її правильне використання. Компанія припускає, що вимірюючи базовий рівень, а потім підлаштовуючи його для себе, ви можете зробити свій внесок у довкілля і споживати трохи менше. Компанія також хоче використати зібрані дані, щоб зробити приймання душу більш індивідуальним.

«Ми уже вдосконалюємо цю систему та у 2022 році плануємо ввести нововведення, а саме одноразову безвідходну пігулку, яку можна додати до капсули, яка вставляється в душову насадку», – пояснює Стігайл. «Туди можна налити ефірну олію, гель чи інший засіб догляду, і таким чином створити собі спа-відпочинок у домашніх умовах. Наступним кроком є фільтрація. Завдяки цьому можна навіть розрахувати температуру води, кількість та напір. Це є величезним проривом для нас».

Компанія почала розповсюджувати свою продукцію лише декілька тижнів тому і вже має перспективне майбутнє завдяки продажу через прямі канали та роздрібну торгівлю на веб-сайті Bed Bath & Beyond та його флагманському магазині в Нью-Йорку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
20 квітня 2024
12 квітня 2024
28 березня 2024
21 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
12 березня 2024
29 лютого 2024
28 лютого 2024