Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 26 листопада

П'ятниця, 26 листопада 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 26 листопада

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині за п'ятницю, 26 листопада.

Про здорожчання проїзду

У громадському транспорті Луцька знову здорожчає проїзд. Цього разу ціни піднімуть на проїзд у тролейбусі, розповів міський голова Ігор Поліщук

За його словами, підняття цін у маршрутках міста було неминучим, адже до цього штовхала економічна ситуація в країні. 

«Насправді іншого виходу не було: або підвищуємо вартість проїзду, або ж криза поглиблюється... 8 гривень сьогодні – це обґрунтована ціна за проїзд, яку підтверджують дані автоматизованої системи обліку пасажирів. Останнє підвищення у нас було два з половиною роки тому, за цей час зросли ціни на паливно-мастильні матеріали, запчастини, збільшилася мінімальна зарплата, а пасажиропотік значно зменшився з початком пандемії», – розповів, зокрема, мер.

Очільник міста нагадав, що вартість електроенергії зросла вдвічі, а тому і перевезення пасажирів електротранспортом обходиться сьогодні дорожче. Тому зростання ціни на проїзд неминуче. Щоправда, зростання буде значно нижче від економічно обґрунтованого рівня, бо, враховуючи нову ціну на електроенергію, економічно обґрунтована вартість проїзду в електротранспорті з одного пасажира має становити 12 гривень.

Про площу перед РАЦСом

Облаштування площі перед Палацом урочистих подій майже завершили. Про це повідомив у соцмережі Луцький міський голова Ігор Поліщук.

«За кілька днів вмикаємо освітлення, доставляємо фігурні лавки, завершуємо окремі дрібні деталі, а майстри завершують роботу з гранітним каменем», – зазначив мер.

Про ковід-сертифікати

На Волині наявність сертифікатів перевірятимуть виключно за QR-кодами. Про це під час брифінгу, який відбувся у Волинській обласній державній адміністрації 26 листопада, повідомила заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук.

«Потрібен не просто паперовий документ. Перевіряючий через QR-код своєї «Дії» буде наводити на QR-код на вашому гаджеті. І таким чином зчитувати інформацію. Тільки тоді людина вважається вакцинованою», – наголосила Людмила Тимощук.

Інші цікаві та важливі новини:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів