Поділитись:

У Луцьку муніципали звільняють береги Сапалаївки від незаконних парканів (фото)

Четвер, 25 листопада 2021, 14:04

Луцькі муніципали розпочали обстеження прибережної зони Сапалаївки щодо наявності самовільно встановлених огорож та конструкцій.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці департаменту муніципальної варти Луцької міської ради.

Під час обстеження 24 і 25 листопада інспектори виявили, що деякі мешканці приватних домоволодінь та підприємства встановили незаконні огородження впритул до русла річки, чим унеможливили прохід прибережною смугою.

Муніципали видали відповідальним особам приписи з вимогою демонтувати огородження. У разі невиконання на порушників складатимуть протоколи про адміністративні правопорушення, а незаконні об’єкти демонтують примусово.

Довідково:
Відповідно до ст. 88 Водного Кодексу України, прибережні захисні смуги встановлюються по берегах річок та навколо водойм уздовж урізу води (у меженний період) шириною для малих річок, струмків і потічків, а також ставків площею менше ніж 3 гектари – 25 метрів.
21.02.2020 почав діяти Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів для загального водокористування», який забороняє обмеження доступу громадян до узбережжя морів, морських заток, лиманів та островів у внутрішніх морських водах у межах пляжної зони, а також до берегів річок, водойм та островів.
Законом передбачено внесення змін до Водного кодексу України, Земельного кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення, законів України «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про місцеві державні адміністрації».
У прибережних захисних смугах забороняється влаштування огорож або інших конструкцій, що перешкоджають доступу громадян до берегів річок, водойм та островів, крім випадків, передбачених законом.

Нагадаємо, на початку листопада у Луцьку почали розчищення берегів річки Жидувка, яка протікає у мікрорайоні ЛПЗ. Чагарники й дерева зрізали на ділянці довжиною 300 метрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів