Поділитись:

Українець хотів провезти через «Ягодин» гвинтівку (фото)

Четвер, 25 листопада 2021, 11:50
Українець хотів провезти через «Ягодин» гвинтівку (фото)

Громадянин України хотів провезти з Польщі пневматичну гвинтівку, не маючи жодних дозвільних документів.

Про  це повідомили на фейсбук-сторінці Волинської митниці.

Незаконно, бо без жодних дозвільних документів, в Україну намагались ввезти пневматичну зброю. Громадянин України, який скористався смугою спрощеного оформлення «зелений коридор» пункту пропуску «Ягодин», навіть не намагався її приховати. З інструкціями від турецького виробника та в оригінальному чохлі новенька гвинтівка калібру 5,5 мм була виявлена в багажнику автомобіля.

Митники нагадують, що питання переміщення через держкордон зброї регламентуються дозвільною системою. Пневматичну зброю калібру понад 4,5 мм можна переміщати лише «червоним коридором» і за наявності дозволу, який видають органи МВС.  

Інструкція про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної і холодної зброї, а також боєприпасів до зброї та вибухових матеріалів затверджена наказом Міністерства внутрішніх справ України від 21.08.98 № 622. Цього порядку необхідно чітко дотримуватись, аби не втратити своєї волі і свого майна.

Гвинтівку як предмет порушення у чоловіка тимчасово вилучили. Справу далі розглядатимуть правоохоронці, яким надіслали повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки злочину за ст. 263 Кримінального Кодексу України (незаконне поводження зі зброєю).

Українець хотів провезти через «Ягодин» гвинтівку (фото)Українець хотів провезти через «Ягодин» гвинтівку (фото)

Нагадаємо, днями на посту «Ягодин» затримали колекцію стародруків. Підбірку художніх творів французькою мовою намагався вивезти у своєму автомобілі громадянин Франції українського походження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів