Поділитись:

Суд виправдав чоловіка, який керував човном у день загибелі Олексія Веремійчика

Середа, 24 листопада 2021, 19:25

Любешівський районний суд Волинської області визнав невинним чоловіка у порушенні правил користування водним транспортом, що призвело до смерті директора департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради Олексія Веремійчика.

Про це пише «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 18 листопада.

Інцидент трапився 12 жовтня 2019 року, близько 14 години, на озері Люб’язь, що поблизу однойменного села, і відноситься до Національного природного парку «Припять-Стохід».

Четверо чоловіків напідпитку каталися озером на малому моторному човні. Як згодом вони розповідали, того дня вони поїхали порибалити. В якийсь момент здійнявся вітер, хвилі та човен перевернуло. Рибалки без рятувальних жилетів опинилися у воді. Один із них потонув.

Особу, яка керувала човном, звинуватили у тому, що все сталося через нього. Судно не було зареєстровано і сам він не мав посвідчення судноводія, не подбав про рятувальні жилети, хоча на борту було два жилети. Крім того, плавання моторним човном на території нацпарку заборонено, за винятком службового транспорту.

Однак під час судового розгляду з’ясувалося, що після перекидання човна усі четверо людей були живі. Загиблим був директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради Олексій Веремійчик, із ним спілкувалися і радилися, що робити. Чоловік дуже добре плавав, регулярно ходив у басейн, займався цим професійно, а тому зголосився плисти до берега і покликати допомогу. Інші ж дивилися йому вслід, як він поплив. Тіло знайшли через добу за 50 метрів від перекидання човна.

Ті, хто вижив, пройшли поліграф, який підтвердив, що вони не приховують обставин загибелі свого товариша.

Суд дійшов висновку, що немає жодних доказів, що смерть чоловіка настала внаслідок діянь обвинуваченого, безпосередньо на місці перекидання човна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
26 березня 2024
15:46
22 березня 2024
20 березня 2024
09:47
16 березня 2024
15 березня 2024
14 березня 2024