Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 23 листопада

Вівторок, 23 листопада 2021, 21:00

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині за вівторок, 23 листопада.

Про ковідний шпиталь

У ковідному шпиталі в Боголюбах перебуває 171 пацієнт, 41 з них – частково чи повністю вакциновані. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив журналіст Андрій Гнатюк

Він зазначив, що в інфекційному шпиталі Волинської обласної клінічної лікарні, що у Боголюбах, станом на ранок вівторка, 23 листопада, перебуває 171 хворий. З них майже чверть – 41 пацієнт – вакциновані: 27 – однією дозою, 14 – двома.

Серед усіх госпіталізованих 34 пацієнти перебувають у важкому стані.

Про скаженого кота

У Володимир-Волинському районі виявили третій за листопад випадок сказу в домашньої тварини.

Цього разу господарі одного з обійсть помітили агресивного кота, який забіг у двір та почав нападати на домашнього пса. Незабаром цього ж кота знайшли мертвим неподалік двору. Лабораторна експертиза підтвердила підозри господарів – тварина дійсно була заражена сказом.

Протиепізоотична комісія визначила план заходів, згідно з яким представники ветслужби здійснять вакцинацію домашніх тварин у господарстві, де був виявлений сказ, а також проведуть подвірні обходи на території селища Іваничі з метою щеплень тварин. Лісівники ж незабаром розпочнуть відстріл лисиць, біоматеріали з яких стовідсотково досліджуватимуть в епідлабораторії: таким чином визначать рівень імунітету до сказу диких тварин, які були провакциновані місяць тому шляхом розкидання над лісами вакцини із літаків.

Зупинити поширення серед тварин таких хвороб, як сказ, африканська чума свиней та пташиний грип може їх вчасна вакцинація. Крім того, громадянам слід бути уважними – у випадку появи на подвір’ях лисиць чи в разі нетипової поведінки домашніх улюбленців повідомляти ветеринарну службу.

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів