Поділитись:

На Волині опікуватимуться братами-сиротами, які живуть у напівзруйнованому будинку (відео)

Вівторок, 23 листопада 2021, 09:20
На Волині опікуватимуться братами-сиротами, які живуть у напівзруйнованому будинку (відео)

У глибинці Волині, в селі Запуст, двоє братів-сиріт живуть у напівзруйнованому будинку з діркою у стелі. Лише рік тому в оселі з’явилося світло. Брати не мають вдосталь навіть одягу та засобів гігієни, бо обидва відстають у розвитку. Відтак місцева влада взялася допомогти.

ІА Район.Локачі звернулося до Затурцівської сільської ради за коментарем, аби дізнатися більше.

У Центрі надання соціальних послуг зазначають, що до хлопців вдалося завітати, їх візьмуть під опіку на чотири місяці (максимально можливий термін), супроводжуватимуть їх до встановлення групи інвалідності (якщо це підтвердиться). 

Батько чоловіків помер близько п'яти років назад, у них є паспорти та документи, не було лише підписаних декларацій з сімейними лікарями, але це вже виправили. Вони можуть про себе потурбуватися. Щодо лікування, то примусово цього зробити ніхто не може, адже це незаконно. Це можливо лише за згодою братів. У центрі додають, що місцеві жителі неприємно здивувалися, адже люди у селі за можливості нібито їм часто допомагали. 

Нагадаємо: луцька волонтерка Вікторія Пащенко писала про хлопців на своїй сторінці у фейсбук:

«П’ять років тому у хлопців горіла хата. Так і живуть з величезним отвором у стелі. Чомусь ніхто не допоміг. 20 років прожили без світла. Печі змайстрували самостійно, але вони дуже коптять. Проблем з дровами немає  – хлопці заготовили, але жити просто неба, то що ті пічки допоможуть», – пише волонтерка.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
18 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
08 квітня 2024
07 квітня 2024
05 квітня 2024