Поділитись:

Зоопарк у Нідерландах відправив горил та левів на карантин

Понеділок, 22 листопада 2021, 04:26
Зоопарк у Нідерландах відправив горил та левів на карантин

Зоопарк у Роттердамі відправив деяких горил та левів на карантин через зараження коронавірусом.

Про це пише Суспільне, посилаючись на сайт зоопарку.

«У тварин спостерігаються симптоми грипу: млявість, зниження апетиту, іноді легкий кашель, а горили також мають проблеми зі шлунком і кишківником», – зазначили в зоопарку.

Працівники, помітивши ці симптоми, вирішили зробити тест на коронавірус, який виявився позитивним. У зоопарку кажуть, що його вихованці переносять хворобу у легкій формі на відміну від тварин в інших зоопарках.

«На щастя, наші тварини перебувають у хорошому стані та не мають серйозних ризиків для здоров’я. Тому ми очікуємо, що клінічна картина у наших тварин також буде легкою», – йдеться у повідомленні.

Яким чином тварини заразилися, достеменно невідомо, адже, як запевняють в установі, з початку пандемії співробітники працювали з тваринами за спеціальним протоколом із дотриманням епідеміологічних заходів. Проте в зоопарку підозрюють, що джерелом інфекції міг бути працівник, який хворів на COVID-19 безсимптомно. Наразі тварини перебувають на карантині, але й за звичайних обставин вони напряму не контактували з відвідувачами.

Також зазначають, що заразилися чотири з пʼяти азійських левів та сім із восьми горил, які проживали в зоопарку Роттердама.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів