Поділитись:

У Києві під Офісом президента відбулися сутички: що відомо (фото)

Неділя, 21 листопада 2021, 22:05
У Києві під Офісом президента відбулися сутички: що відомо (фото)

Учасники акції намагаються потрапити на подвір'я Офісу президента, вхід до якого перегородив кордон силовиків

Про це повідомляє «РБК-Україна» з місця подій.

Учасники маршу до Дня гідності та Свободи у Києві вирішили влаштувати акцію під Офісом президента. Десятки людей прийшли на Банкову, після чого між ними та правоохоронцями сталися сутички.

Учасники акції намагаються потрапити на подвір'я Офісу президента, вхід до якого перегородив кордон силовиків. Активісти та правоохоронців влаштували штовханину, але потрапити на подвір'я офісу людям так і не вдалося.

Наразі вони зібралися перед воротами та викрикують різні лозунги та гасла. Час від часу учасники акції намагаються прорватися на подвір'я Офісу президента, але поки що безрезультатно.

Про можливих затриманих чи потерпілих поки інформації немає.

У Києві під Офісом президента відбулися сутички: що відомо (фото)У Києві під Офісом президента відбулися сутички: що відомо (фото) 

Згодом учасники акції почали розходитися, але пообіцяли повернутися 1 грудня, якщо не буде звільнений керівник ОП Андрій Єрмак.

Як зазначає Суспільне, речник президента Сергій Нікіфоров пояснив, що людей могли не пустити до будівлі Офісу президента через заходи безпеки, зокрема відмову показати поліції вміст рюкзаків та особистих речей.

Речниця Національної поліції Мар’яна Рева поінформувала, що під час протестної акції не було зафіксовано грубих порушень та нікого не затримано.

«Щодо штовханини, непорозумінь, які виникли близько 19 години. Ситуація була в тому, що потрібно було пройти огляд і деякі люди відмовлялися пройти огляд і їх не пускали на територію Офісу Президента. Ті особи, які пройшли перевірку, вони безперешкодно потрапили і продовжили свою мирну акцію. Загалом, ніяких грубих порушень не зафіксовано, акція пройшла мирно. Затриманих немає», – розповіла вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів