Поділитись:

Місцеву владу хочуть зобов'язати допомогатаи військкоматам

Вівторок, 18 жовтня 2016, 12:32
Місцеву владу хочуть зобов'язати допомогатаи військкоматам

Нардепи у першому читанні ухвалили законопроект, що зобов'язує органи місцевого самоврядування виконувати функції військових комісаріатів в населених пунктах, де їх наразі немає.

За відповідне рішення проголосували 237 нардепів, – передає Depo.ua.

Як зазначають розробники законопроекту, його основною метою є посилення гарантії дотримання виконання законодавства України про військовий обов'язок і військову службу.

Так, органи місцевого саморврядування та їх керівники зобов'язані на вимогу військових комісаріатів сповіщати призовників і військовозобов'язаних про їх виклик до військових комісаріатів, забезпечувати своєчасне прибуття за цим викликом, у семиденний строк повідомляти районні (міські) військові комісаріати про прийняття на роботу (навчання) та звільнення з роботи (навчання) призовників і військовозобов'язаних.

Проте, залишається незрозумілим встановлення вказаних обов'язків лише у адмінодиницях, де немає військових комісаріатів;це дозволяє органам місцевого самоврядування та керівникам підприємств, установ та організацій, у тому числі навчальних закладів, де є військові комісаріати, ухилятися від будь-якої співпраці з такими комісаріатами, поширюючи вимоги частини першої статті 38 на інші норми закону України "Про військовий обов'язок і військову службу".

Тому для усунення наведеної дискримінації та зловживань пропонується поширити передбачені частиною першою статті 38 обов'язки на усі органи місцевого самоврядування, на керівників усіх підприємств, установ та організацій, зокрема навчальних закладів, незалежно від місця їх знаходження в Україні.

Надрукувати
мітки:
коментарів