Поділитись:

Вчені починають отримувати прибуток від назального спрею проти COVID-19

П'ятниця, 19 листопада 2021, 01:31

COVID-19 турбує людей з кінця 2019 року. Навесні 2020 року настала пандемія, і з тих пір – це величезна глобальна проблема. Зараз у нас є вакцини і з’являються нові ліки. Нещодавно вчені з Бірмінгемського університету спільно з Birmingham Biotech Ltd почали процес комерціалізації противірусного назального спрею проти COVID-19.

Про це пише сайт волинських новин «Конкурент», посилаючись на Тechnology.org

Люди сподівалися, що вакцини значною мірою вирішать проблему COVID-19. Однак вони не на 100% ефективні і не всі хочуть вакцинуватися. Потрібно більше засобів у нашому арсеналі для боротьби з цією небезпечною вірусною інфекцією, і назальний спрей може бути одним із найважливіших. Його формула була розроблена вченими з Університету Бірмінгема, і вона в основному забезпечує додатковий захисний засіб з можливістю зниження передачі вірусу.

Цей назальний спрей в основному інкапсулює та деактивує вірус SARS-CoV-2, який викликає захворювання COVID-19. Це майже першочерговий захист, оскільки він взаємодіє з вірусом прямо в носі, звідки починає свій шлях в організмі. Цей спрей є двокомпонентним, який вже схвалений регулюючими органами у Великобританії, Європи та США, що спрощує та пришвидшує процес його тестування та схвалення. Перший з цих компонентів, який називається полісахаридний гель, прилипає до епітелію, покритого слизовою оболонкою носа, і вловлює вірус при вдиханні. По суті, він запобігає проникненню SARS-CoV-2 далі у ваше горло, глибше в дихальну систему. Другий компонент, який називається карагенан, є противірусним засобом, який вбиває вірус. В результаті, полісахаридний гель покращує поширення спрею та його тривалість, а карагенан завдає вбивчого удару по вірусу.

Хоча це здавалося звичайною інформацією про новий винахід, але новина полягає в тому, що вчені та їхні партнери з біотехнологічної галузі почали процес комерціалізації цього назального спрею.

«Оскільки обмеження COVID-19 у всьому світі поступово відміняються, існує реальна потреба в ефективних методах захисту від вірусів. Поки існуючі заходи, такі як носіння масок і миття рук, залишаються важливими, цей назальний спрей забезпечує додатковий захисний засіб, який може зменшити передачу вірусу. Ми в захваті від співпраці з Birmingham Biotech, що зможемо забезпечити  противірусним назальним аерозолем людей зі всього світу», – каже Ліам Гровер, один із творців спрею.

Звичайно, цей спрей не має на меті замінити вакцини. Це лише додатковий захисний засіб. Але якщо це запобігає хоча б деяким з небезпечних інфекцій, це вже досить гідне досягнення, якому можна радіти.

Нагадаємо, що на Волині упродовж 17 листопада зареєстрували 685 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 59, медпрацівників – 18).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів