Поділитись:

Автогол призвів до поразки: хорвати «дотисли» росіян та напряму потрапили на чемпіонат світу

Неділя, 14 листопада 2021, 22:21
Автогол призвів до поразки: хорвати «дотисли» росіян та напряму потрапили на чемпіонат світу

Сьогодні, 14 листопада, відбулися матчі в рамках кваліфікаційного раунду чемпіонату світу-2022. Збірна Хорватії з футболу стала п'ятим учасником чемпіонату світу від Європи. У центральному матчі десятого туру хорвати вдома здолали росіян.

Про це пише sport.ua.

Перед заключним туром Хорватія та Росія очолювали турнірну таблицю групи. Проте лідерами йшли росіяни, які випереджали хорватів з різницею у два очки. Відповідно, Росії було достатньо не програти Хорватії для того, щоб виграти групу.

Упродовж усього поєдинку Хорватія завдавала загрози біля воріт Росії. Лише у першому таймі хорвати завдали дев'ять ударів по воротам суперника, але жоден із них не реалізували. Росіяни ж ані атакували, ані не били по воротам Хорватії.

Тиск з боку Хорватії підсилився і після перерви. Росія продовжувала захищатися, але тривалий час їй це вдавалося – голкіпер Матвєй Сафонов кілька разів рятував команду від пропущеного м'яча.

Проте втримати нічийний результат Росії не вдалося. На 81-й хвилині м'яч після прострілу у штрафний майданчик зрізав у свої ворота захисник Фєдор Кудряшов.

Отримавши перевагу над суперником, хорвати почали грати на втримання результату. І їм це вдалося - мінімальна перемога 1:0 дозволила Хорватії відібрати у росіян перемогу в групі та напряму вийти на чемпіонат світу.

Таким чином Хорватія стала п'ятою європейською командою, що виступить на чемпіонаті світу. Раніше участь на турнірі собі забезпечили Данія, Німеччина, Бельгія та Франція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів