Поділитись:

Прокуратура відсудила в росіянки землю на Волині

Понеділок, 17 жовтня 2016, 10:05
Прокуратура відсудила в росіянки землю на Волині

У громадянки Російської Федерації Куршиної Л.С., яка проживає у Москві, перебувають у власності земельні ділянки в межах села Грушівка Білашівської сільської ради Ковельського району, зокрема площею 0,11 гектара для ведення особистого селянського господарства.

Державний акт росіянці видано 12 серпня 2002 року на підставі свідоцтва про право на спадщину, – повідомляє Kowel.com.ua.

Відповідно до нашого чинного законодавства, землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземцями, протягом року підлягають відчуженню. Процедура відчуження не проведена.

Відповідно до ч. 5 статті 23 Земельного кодексу України, землі сільськогосподарського призначення не можуть передаватись у власність іноземним громадянам. За відсутності факту "добровільного" відчуження іноземцем успадкованої земельної ділянки вона підлягає примусовому відчуженню.

Ковельська місцева прокуратура звернулася із позовом до суду. Відповідно до документів, грошова оцінка земельної ділянки, площею 0,11 га., яка перебуває у власності громадянки РФ, становить 2230,48 гривень.

Росіянка в судове засідання не з'явилась, судові доручення, надані компетентному суду Російської Федерації про вручення судових документів та проведення окремих процесуальних дій відносно неї, двічі були повернуті без виконання.

Зі згоди прокурора Ковельський міськрайонний суд ухвалив рішення при заочному розгляді справи, що відповідає Цивільному процесуальному кодексу України. Заявлений позов задоволено повністю: припинено право власності на цю земельну ділянку. Росіянка також має сплатити в користь держави Україна судовий збір в розмірі 551,20 гривень.

Надрукувати
мітки:
коментарів