Поділитись:

МВС хоче впровадити експрес-тести для перевірки водіїв на наркотики

Субота, 13 листопада 2021, 18:44
МВС хоче впровадити експрес-тести для перевірки водіїв на наркотики

В Україні можуть надати можливість правоохоронцям на місці перевіряти водіїв на наявність наркотиків в організмі, як це відбувається з алкоголем.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, який виступив за використання таких тестів в Україні.

Він нагадав, зокрема, про останню ДТП у Харкові, коли чоловік збив на регульованому переході двох дітей, і уточнив, що у рамках кримінального провадження, відкритого щодо цієї ДТП, з’ясувалося, що підозрюваний був під дією наркотичних засобів.

«І це одна з проблем, яку зараз я як міністр ставлю для вирішення. Бо у нас є драгери для перевірки на стан алкогольного сп’яніння, але немає можливості на місці перевірити стан наркотичного сп’яніння. Хоча у Європі – я нещодавно відвідав Францію, – і там є експрес-тести, які досить швидко і точно показують наявність або відсутність основних наркотичних речовин в організмі людини», – сказав Монастирський в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» увечері в п’ятницю, 12 листопада.

Він вважає, що відомство спільно з місцевою владою може вплинути на ситуацію, запровадити такі тести. На його погляд, таким чином можна знизити кількість водіїв, які кермують автомобілем під наркотиками чи алкоголем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів