Поділитись:

На Любешівщині напрацьовують важливий для розвитку освіти документ (фото)

Субота, 13 листопада 2021, 06:30
На Любешівщині напрацьовують важливий для розвитку освіти документ (фото)

У жовтні розпочалася робота над Планом розвитку системи освіти Любешівської територіальної громади (ТГ) на 2022 – 2025 роки.

На території Любешівської громади наразі функціонує тринадцять ліцеїв, дві гімназії та шість початкових шкіл. Всі вони мають свої сильні та слабкі сторони, здобутки та виклики. Щоб детально проаналізувати поточну освітню ситуацію в ТГ, визначити актуальні проблеми та шляхи їх подолання, посадовці громади вирішили напрацювати План розвитку системи освіти. Відбувається це у партнерстві з громадською організацією «Волинський Інститут Права» (ВІП), яка має досвід  в експертній підтримці розробки таких документів.

«За останні роки ми допомогли розробити Плани розвитку освітньої мережі Павлівській, Торчинській, Вишнівській, Головненській та Голобській ТГ. А зараз, крім Любешівської, аналогічний документ напрацьовується й у Рожищенській громаді. До цієї роботи ми залучаємо авторитетного в Україні експерта з питань освіти Сергія Пазюка, який допомагає зробити документ якіснішим, а всі обговорення результативнішими», – зазначає керівниця ГО «Волинський Інститут Права» Ірина Гайдучик.

Перші заходи з напрацювання Плану розвитку освітньої мережі відбулися в жовтні. Представники ВІПу разом з посадовцями Любешівської громади відвідали Хоцунську, Березновільську, Люб’язівську та Судченську гімназії. Спілкувались із педагогами, директорами, батьками учнів, старостами, депутатами про важливість вищезгаданого документа і про здобутки та проблеми навчальних закладів громади.

«Ми хочемо, щоб цей документ був напрацьований з врахуванням думки не лише  посадовців чи експертів, а всіх залучених до освітнього процесу. Тому закликаю вас активно брати участь у різних заходах, пов’язаних з розробкою цього документу», – зауважив під час одної із зустрічей очільник Любешівської громади Олег Кух

В який спосіб можна долучитися до співтворення Плану? По-перше, під час зустрічей кожен присутній міг взяти участь в опитуванні та відповісти на три питання:

  • Що б ви хотіли змінити у своєму освітньому закладі заради підвищення якості освіти? 
  • Чи є у вас ідеї щодо вдосконалення освітньої галузі громади?
  • Чи готові ви особисто брати участь у модернізації освітньої галузі громади?

Вся зібрана таким чином інформація буде використана для розробки неодноразово згаданого нами документу. По-друге, напрацюванням Плану займатиметься спеціально створена робоча група, до якої увійдуть не лише посадовці, а й всі ті, хто зголоситься.

«Зараз тривають розширені опитування вчителів, батьків та учнів. Якщо ви про нього ще не чули, то зверніться до дирекції навчального закладу того села, де мешкаєте.  Це гарна можливість усім охочим долучитися до розвитку освітньої мережі Любешівської громади. Можна звісно й не брати в ньому участь, але тоді не варто нарікати, що ваша думка не врахована», – вважає експерт з питань освіти Сергій Пазюк.

Довідково:
Всі ці активності здійснюються в рамках проєкту Волинського Інституту Права «Запровадження якісної комунікації та взаємодії влади та громади для успішної реалізації реформ»  за підтримки програми «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

На Любешівщині напрацьовують важливий для розвитку освіти документ (фото)На Любешівщині напрацьовують важливий для розвитку освіти документ (фото)На Любешівщині напрацьовують важливий для розвитку освіти документ (фото)На Любешівщині напрацьовують важливий для розвитку освіти документ (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів