Поділитись:

У Луцьку відбудеться незвичний та масштабний Фестиваль світла

П'ятниця, 12 листопада 2021, 09:47
У Луцьку відбудеться незвичний та масштабний Фестиваль світла

Наступного року в Луцьку відбудеться незвичний фестиваль «Місто світла. Lutsk Lights Festival».

Про подію інформує Луцьк news.

«Грандіозна подія міжнародного рівня, охопить увесь центр міста та найвизначніші туристичні точки Луцька. Подія такого формату та масштабу буде вперше проводитись на теренах не тільки Волині, але й усієї західної України. Ціле місто, як полотно для втілення творчих ідей сучасних медіа художників та світлових дизайнерів. Головна мета фестивалю світла це культивація творчості у людях, проведення масштабного культурно-розважального заходу та підвищення туристичної привабливості міста. Луцьк відкриється у нових формах як для місцевих жителів, так і для гостей міста», – йдеться на сайті.

Зазначається, що в планах організаторів великі експозиції відеомапінг проєктів, масштабні мистецькі інсталяції та світлові декорації міста, закриті події відеоарту, живі виступи віджеїв, конкурси та простір для демонстрації художниками їхніх творчих напрацювань.

У фестивалі братимуть участь медіахудожники міжнародного рівня – візуальні артисти, відеодизайнери, віджеї, перформери з Португалії, Бразилії, Німеччини, Польщі, Болгарії, Австрії, України, Франції, Норвегії, Румунії, Греції.

Більшість з запрошених – це переможці міжнародних відеоарт-фестивалів, досвідченні журі конкурсів, організатори та промоутери власних подій, розробники авторських методів відеопроєкційних шоу та відеодизайнери міжнародних заходів. Всі вони, та ще сотні ентузіастів цифрового медіамистецтва зберуться у Луцьку для обміну досвідом та демонстрації своїх навичок у створенні світлових шоу.

Фестиваль триватиме майже тиждень.

«Ми почали роботу над організацією фестивалю у серпні 2021 року. були проведені зустрічі із потенційними спонсорами, а також з мером міста Ігорем Поліщуком. Луцька міська рада виявила інтерес до проведення та фінансування міжнародного фестивалю світла. Паралельно ми знайшли перше фінансове залучення від зацікавлених меценатів міста Луцька та України», – розповідає автор цього проєкту, Олександр Куява.

Організатори анонсують: протягом року, у якості «розігріву», планується організація подій та експозиції художників в галереях закритого типу, артвиставки у Луцькій галереї мистецтв, які стануть ще однією точкою дотику до головної події 2022 року. Все це акумулюватиме інтерес до фестивалю не тільки в місцевих жителів, діячів мистецтва та бізнесу, але й в аудиторії по всій Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів