Поділитись:

«Укроборонпром» створить українських бойових роботів

П'ятниця, 12 листопада 2021, 03:30

Завод «Меридіан» імені Сергія Корольова, що входить до групи компаній «Укроборонпром», візьме участь у створенні  вітчизняних бойових роботів.

Про це повідомила пресслужба «Укроборонпрому».

Окрім заводу, договір про створення роботів підписали «Інноваційний холдинг Sikorsky Challenge» і команда розробників проєкту «Мобільні бойові роботи».

У компанії очікують, що вдасться створити безекіпажні наземні компактні машини. Їх хочуть застосовувати для виконання логістичних, розвідувальних і бойових завдань, зокрема вогневої підтримки та розмінування.

Завод «Укроборонпрому» має забезпечити серійне виробництво, а холдинг Sikorsky Challenge – маркетинговий супровід.

Директорка з розвитку заводу «Меридіан» Ольга Руденко вважає, що цей проєкт має стати прикладом співпраці між наукою та виробництвом.

«Наш завод готовий до таких викликів, і наш пріоритет на сьогодні — налагодження виробництва бойових мобільних роботів, які можуть стати зброєю майбутнього, значно підсилити обороноздатність нашої держави й дати потужний імпульс для подальшого розвитку інноваційних сфер економіки», – сказала директорка.

Створення бойових роботів має бути однією з п'яти інноваційних ініціатив заводу в оборонній сфері. Інші проєкти, розповідає Руденко, стосуються протидії ворожим безпілотникам, розмінування територій за допомогою дронів та створення економічного електродвигуна.

А ще на заводі планують працювати над створенням технологій інтелектуального відеомоніторингу повітряного простору й високоточним наведенням засобів ураження повітряних об'єктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів