Поділитись:

Міністр культури Олександр Ткаченко подав у відставку

Четвер, 11 листопада 2021, 15:31
Міністр культури Олександр Ткаченко подав у відставку

Міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко подасть заяву про відставку до голови Верховної Ради. Він зробить це через відокремлення Держкіно від Мінкульту.

Про це пише «Українська правда», посилаючись на власні джерела.

За інформацією УП, 10 листопада Кабмін на таємному засіданні проголосував за відокремлення Держкіно. Ткаченко дізнався про це постфактум, оскільки у цей час був у відрядженні в Парижі.

«Фактично з подачі ОПУ Кабмін без погодження з Мінкультом перебрав повноваження до Держкіно щодо формування та реалізації політики в сфері кіно. Юридично такий орган, як Держкіно, не може залишатись у статусі ЦОВВ. Тепер Держкіно має стати Міністерством кіно», – розповіло джерело виданню.

Джерело називає відокремлення Держкіно «останньою краплею для Ткаченка». 

«Йому з лютого 2021 не затверджують створення окремих центральних органів виконавчої влади, таких як Держінспекція та Держслужба охорони культурної спадщини, посилаючись на те, що все це треба залишити в міністерстві. Що так само суперечить логіці впровадження ЦОВВ», – розповіло джерело. 

Міністр виступав проти відокремлення Держкіно, адже, за словами джерела, «це суперечить логіці реформи, розпочатої ще до того, як Ткаченко став міністром». 

Йдеться про передачу операційних функцій у відповідні центральні органи виконавчої влади – Держмистецтв, Держкіно, донедавна Держтуризму, Держетнополітики тощо, коли за міністерством залишалася функція формування політики, стратегій та координація діяльності ЦОВВ та регіонів у сфері культури й медіа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів