Поділитись:

Зв'язки з Міноборони РФ: Луцька лікарня купила томограф у підозрілої фірми

Середа, 10 листопада 2021, 17:05
Зв'язки з Міноборони РФ: Луцька лікарня купила томограф у підозрілої фірми

Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади купило томограф за понад 12 мільйонів гривень у київської фірми «АФС Медицинтехнік».

Про це повідомляє видання «Сила правди».

Тендер із придбання обладнання відбувся впродовж вересня-жовтня у системі публічних закупівель «Prozorro».

Участь у ньому взяли столичні компанії «АФС Медицинтехнік» та «Медгарант». Перша є дочірньою компанією німецької фірми «AFS Medizintechnik GmbH» і з 2016 року – офіційним дистриб’ютором нідерландської компанії Philips Healthcare в Україні. Саме обладнання цієї компанії – спіральний комп’ютерний томограф Philips Access CT – і запропонувала фірма за 12 мільйонів 320 тисяч гривень на тендері. Друга запропонувала китайський томограф SinoVision InsitumCT 338 за 12 мільйонів 350 тисяч гривень. На аукціоні фірми не торгувались, тож перемога дісталась «АФС Медицинтехнік».

5-го листопада 2021-го року Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади підписало договір із фірмою на 12 мільйонів 320 тисяч гривень на купівлю томографа Philips Access CT. Із цієї суми п’ять мільйонів гривень – кошти місцевого бюджету, а решта – власні кошти комунального підприємства. 

Доставити обладнання мають впродовж кількох місяців – до березня 2022 року.

За інформацією з аналітичної системи «YouControl», ТОВ  «АФС Медицинтехнік» зареєстроване у 2013-му році. Фірма займається постачанням професійного діагностичного обладнання для всіх типів державних лікувальних закладів та установ, медичних центрів та кабінетів приватного типу. Директор компанії — Дмитро Лаврентій.

Засновником «АФС Медицинтехнік» є німецька фірма «AFS Medizintechnik GmbH». Серед проєктів останньої — неодноразова співпраця із Росією. Там же ще з 2009-го року також функціонує дочірня компанія «АФС Медицинтехник», яка також займається постачанням медичного обладнання.

Кінцевими бенефіціарами української «АФС Медицинтехнік» є громадянин з московською пропискою Олександр Халімон та німець Свен Краутер.

Халімон одночасно є керівником та власником російської фармацевтичної компанії «Сонорей медікал груп». У 2016-му році ця компанія виконала держзамовлення для Міністерства оборони Росії, поставивши їм 100 робочих стоматологічних комплектів на суму понад 1,1 мільйона доларів. 

Протягом 2015-2016-их років «Сонорей медікал груп» продала комплекс медичного обладнання для Всеросійського науково-дослідного інституту автоматики. Вартість замовлення сягала майже 260 тисяч доларів. На сайті інституту пишуть, що «Указом Президента Російської Федерації у 2014-му році інституту надали спеціальний статус «Федеральної ядерної організації». 

Загалом російська «Сонорей медікал груп» Халімона виграла тендерів в Росії на 1,24 мільярда рублів.

Партнер Халімона Свен Краутер зазначений керуючим директором німецької «AFS Medizintechnik GmbH». 

Нагадаємо, що Президент США Джо Байден заявив про підтримку України на зустрічі із канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель та кандидатом на посаду глави німецького уряду Німеччини Олафом Шольцем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  

Надрукувати
мітки:
коментарів