Поділитись:

"Нам і зараз брешуть", – заступник голови спілки воїнів АТО Волині про армію

П'ятниця, 14 жовтня 2016, 21:40

Учасники АТО зазначають, що системі Збройних сил України таки є позивні зміни, однак їх ще дуже мало.

Про це йшлося у ток-шоу Протилежний Погляд LIVE, присвяченому Дню захисника України.

Ветеран АТО і волонтер Олексій Кушнєр каже, що до АТО армія була величезною купою зневіреного люду.

"На початку війни було незрозуміло, що відбувається і що з цим робити. Було багато людей, які пройшли військову кафедру, але тільки документально отримали військову спеціальність. Зараз в нас є позитивні моменти, наша армія більше боєздатна, але ми говоримо про кількісний склад. Нам ні в якому разі не можна рівнятися на будь-яку армію країн НАТО", – зазначає активіст.

Він також додав, що зараз немає значних проблем із формою, харчуванням, але ще є проблемні питання з тепловізорами тощо. І такі прогалини якраз "закривають" волонтери.

Своєю чергою, заступник голови спілки воїнів АТО у Волинській області Олександр Серватович переконаний, що глобальних змін в армії не відбулося.

"Нам влада і досі бреше. Щось покращилося, звичайно. Сказати, що все лишилося так, як було спочатку, не можна. Збільшилася кількість фінансування, покращилося постачання. Кількість приписок і кількість постачання непотрібного розгублені не по днях, а по годинах", – каже він.

Чоловік вважає, що "суть армії не тільки в самій армії".

"Це насамперед злагодженість між собою, це рівень наказів і якість їх виконання… У нас як була дурнувата система в армії, так і лишилася. Крім того обладнання, яким допомагають американці, наш оборонпром дає мінімум для армії. Щось краще з'являється, але, щоб там все було круто і системно, я глобально цього не бачу. Великий плюс – це те, що країна має багато обстріляних бійців – тих, хто не боїться першого розриву граду, першого розриву міни, він не кине автомата", – зазначає Серватович.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
14:00
10 квітня 2024
09 квітня 2024
08 квітня 2024
11:49
07 квітня 2024
05 квітня 2024