Поділитись:

Як побороти осінню депресію: поради лучан і психологині (відео)

Вівторок, 09 листопада 2021, 12:22

З першим холодним осіннім промінням у волинян з’являється депресія. Змінюється тривалість світлового дня, погіршується погода і, як наслідок, – виникає поганий настрій та апатія. Ми звикли називати такий стан осінньою депресією.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Луцька психологиня Юлія Дзюба зазначає, що нелюбов до осені нам заклали батьки, саме через це ми відчуваємо апатію та брак сил в холодну пору року.

«Дітей вчити, виховувати не так потрібно, як виховувати самих себе; вчитися жити по-новому. Ми заточені на стражданнях, депресії; нас ніхто не навчив радіти, насолоджуватись життям. Але зараз ми вже маємо достатньо багато інформації, якої батьки наші не мали, щоб виховувати нове покоління не на фундаменті страждання, а на фундаменті радості і насолоди», – запевнила вона.

Також психологиня радить батькам насолоджуватися осінню, аби показати приклад дітям, адже вони зчитують ваш настрій та емоції.

«Якщо взяти до прикладу маленьку дитину – дитині все рівно, чи падає дощ, чи холодно, вона радіє цьому, радіє всім проявам природи. З віком дитина бачить і чує поганий настрій батьків. А далі підключається школа, яка починається осінню, і так ми вчимося не любити осінь».

 Також про те, як підіймати собі настрій, коли за вікном похмура погода, журналісти запитали у лучан. Дозволяти собі інколи щось шкідливого з’їсти, нічого страшного.

«Любите щось солоденьке – з’їжте солоденьке, любите чипси – хай будуть». 

«Багато лінивих людей є, треба просто подивитись на життя таким, як воно, є і старатися проживати кожен день найкраще, інакше можна закостеніти в цьому житті»

«Самому створювати собі настрій. Навіть якщо тебе мучить осіння депресія, то потрібно придумувати різні способи позбутися. Можна піти з подругою на каву, або ж зайнятися улюбленою книжкою, яка підніме тобі настрій або читати щось корисне для себе».

Лучанин Олександр дає дуже незвичну пораду: змінити зачіску

«Волосся це антена, яка сприймає інформацію від зовнішнього світу. Я зачіску не міняю, бо вона в мене крута. Це рекомендація для решти».

Власним рецептом гарного осіннього настрою ділиться і психологиня Юлія Дзюба:

«Я прийняла для себе рішення, що будь-яка пора року – це класно, це хороший настрій, бо я так обираю». 

І найголовніше, каже Юлія, нам потрібен повноцінний сон, здорова їжа та якісна інформація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 березня 2024
06 лютого 2024
26 січня 2024
06 січня 2024
30 серпня 2023
18 серпня 2023
22 квітня 2023
07 березня 2023
17:18
03 лютого 2023
31 грудня 2022