Поділитись:

Через «Ягодин» спробували вивезти кольорові та дорогоцінні метали (відео)

Вівторок, 09 листопада 2021, 11:17
Через «Ягодин» спробували вивезти кольорові та дорогоцінні метали (відео)

Правоохоронці викрили махінації з вивезення за кордон кольорових та дорогоцінних металів на понад 100 мільйонів гривень. Одну з партій затримали у «Ягодині».

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби.

Злочинці закуповували застаріле електрообладнання, яке містить кольорові та дорогоцінні метали. Ухиляючись від сплати податків, вартісний брухт вивозили у Польщу як електрообладнання та незаконно отримували відшкодування податку на додану вартість. За попередньою оцінкою, протягом 2020-2021 років фірмою-експортером відшкодовано ПДВ на загальну суму понад 65 мільйонів гривень та подано заявку на відшкодування понад 26 мільйонів гривень.

Правоохоронці провели 18 обшуків у Київській, Львівській, Миколаївській та Волинській областях, вилучили документацію та техніку, що можуть бути доказами у кримінальному провадженні. В одному з логістичних центрів виявили понад 320 тонн вантажу в палетах, підготованого для відправки в Польщу. Одну з партій, на суму 126 тисяч євро, затримали у пункті пропуску «Ягодин» безпосередньо під час спроби вивезення з України.

У понеділок, 8 листопада, у Львові та Києві керівнику підприємства-експортера, брокерам та двом співробітникам Львівської митниці вручено повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжних заходів і відсторонення від займаних посад. Вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно з метою відшкодування збитків, завданих державі. Слідчі дії тривають.

Заходи з викриття даної схеми проводили співробітники Головного оперативно-розшукового відділу Львівського прикордонного загону за координації Державного бюро розслідувань та за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора України.

Коментує офіцерка пресслужби Львівського прикордонного загону Олександра Кучковська:

Нагадаємо, на станції «Лудин» у зоні діяльності митного поста «Володимир-Волинський» у ході спільного прикордонно-митного огляду виявили 3 670 пачок сигарет Lifa mentol та Marvel, які  намагалися перевезти через державний кордон. Вони були ретельно запаковані в чорну плівку та лежали в темному закутку вагона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
13 квітня 2024
15:06
12 квітня 2024
05 квітня 2024