Поділитись:

На Волині посадовці вкрали понад 12 тисяч тонн вугілля

Понеділок, 08 листопада 2021, 17:12
На Волині посадовці вкрали понад 12 тисяч тонн вугілля

Фото ілюстративне

На Волині правоохоронці повідомили про підозру колишнім посадовцям шахти за розкрадання вугілля на майже два мільйони гривень.

Про це повідомив Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України на сайті ГУНП.

Серед підозрюваних – колишні працівники: керівник однієї з шахт у Нововолинську, головний інженер та начальник технічного комплексу.

Викрили злочинну «схему» розкрадання вугілля оперативники управління стратегічних розслідувань у Волинській області спільно зі слідчими обласної поліції. За даними слідства, організував «схему» з незаконного збуту вугілля на той час керівник однієї з шахт. Його спільниками в оборудках були головний інженер та начальник технічного комплексу  шахти. Товар продавали та відвантажували, вказуючи у бухгалтерській документації неправдиві відомості щодо обсягів збутого кам’яного вугілля.

Так, у товарно-транспортних накладних замість фактичних 30-35 тонн відвантаженого вугілля вказували лише 10. Крім того, занижували показники зольності, що впливало на ціну такого товару. Вантажівки з вугіллям виїжджали з території шахти без проходження  процедури контрольного зважування і вивозили додаткові 20-25 тонн вугілля, яке жодним чином не відображалося в господарській документації.

Упродовж січня-липня 2020 року за такою «схемою» посадовці незаконно продали понад 12 тисяч тонн кам’яного вугілля на суму 1,8 млн грн.

На підставі отриманих доказів колишнім керівнику однієї з шахт в м. Нововолинськ, головному інженеру та начальнику технічного комплексу поліцейські повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває. Його процесуальне керівництво здійснює Волинська обласна прокуратура.

Нагадаємо, заступника керівника однієї із філій АТ «Укрзалізниця», керівника відділу матеріально-технічного забезпечення і керівника приватної компанії підозрюють у заволодінні майном «Укрзалізниці», що завдало державній компанії 11,8 млн грн збитків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
14:00
10 квітня 2024