Поділитись:

Нацбанк збирається заарештовувати рахунки українців

П'ятниця, 14 жовтня 2016, 13:11
Нацбанк збирається заарештовувати рахунки українців

Національний банк готує фінансистів до тотального контролю за грошима населення і підприємств. Робить це без особливої помпи і не дуже афішуючи.

Днями регулятор опублікував на своєму сайті на перший погляд цілком ординарну постанову, яка трохи змінює чинні правила арешту і списань коштів з банківських рахунків: "Про внесення змін у деякі нормативно-правові акти Національного банку України". Документ абсолютно логічний – вносить зміни до касових правил фінансистів у відповідності з останніми законодавчими нововведеннями, прийнятими Верховною Радою, – повідомляє ІА ZIK.

"Законом "Про органи і осіб, що здійснюють примусове виконання судових рішень та рішень інших органів" введена можливість діяльності приватних виконавців. Але для здійснення примусового виконання рішень, передбачених законом, зокрема стягнення коштів з боржників, необхідно внести зміни в нормативно-правові акти Національного банку, що й передбачено проектом цієї постанови", – прокоментував документ генеральний директор "ЕСКА Капітал" Антон Дядюра.

Ще одна структура, якій надається право заарештовувати рахунки – це Нацагентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів. Раніше її не було у банківських інструкціях, а тепер повинна там осісти, і зможе блокувати рахунки корупціонерів.

Надрукувати
мітки:
коментарів