Поділитись:

«Пошли дурного Богу молитись», – адвокат про затримання водія маршрутки у Луцьку

Неділя, 07 листопада 2021, 12:12
«Пошли дурного Богу молитись», – адвокат про затримання водія маршрутки у Луцьку

Під час затримання водія автобуса «Луцьк-Торчин», якого зупинили за порушення карантинних вимог на вулиці Ковельській в Луцьку, патрульні перевищили службові повноваження.

Про це у фейсбуці написав адвокат Артур Мартіросян.

Зі слів луцького адвоката, санкція за порушення карантинних вимог – штраф, а затримання там не передбачено.

«Пошли дурного Богу молитись, то він обов’язково розіб’є лоба – каже народна приказка. Так і тут – патрульні явно перевищили свої повноваження. Санкція за порушення карантинних вимог – штраф. Затримання там не передбачено, а тому дії поліції – це явне перевищення службових повноважень», – зазначає Артур Мартіросян.

Зважаючи на це, адвокат радить водію звернутися по медичну допомогу, зберегти призначення ліків та чек на їхню купівлю.

«Наявність матеріальних збитків – обов’язкова умова для притягнення за перевищення службових повноважень», – пояснює він.

А після цього водій маршрутного автобуса може подати заяву про злочин в ДБР.

Нагадаємо: вчора, 6 листопада, на вулиці Ковельській у Луцьку три екіпажі поліції заблокували рух маршрутного автобуса. Як зазначили у патрульній поліції, транспортний засіб зупинили для перевірки дотримання карантинних вимог. Однак водій вступив у конфлікт з поліцейськими. У водія, якого силою витягнули з маршрутки, була підозра на перелом ліктя. Проте в результаті обстеження не виявили переломів, а лише легкі забої. Згодом патрульні оприлюднили відео з бодікамер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів